BK ENDURO FLAVION: verslag Wim VanderHeyden

wvdh_flavionAfgelopen zondag werd er gestreden om BK punten in Flavion. MC Dinant stond in voor de organisatie en deed dat goed. De paddock stond opgesteld aan het race-circuit van Mettet, altijd aangenaam als er voldoende ruimte is en een verharde ondergrond.

Er werd gestreden op 2 proeven. De ene was een vlak veld met iets te veel bochten en de tweede was in en rond een oude steengroeve met een paar stevige hindernissen. De route was ongeveer 60 km maar niet meteen de meest uitdagende. Maar de 4de ronde was ze dat al des te meer.

245 piloten en een verlegen lentezonnetje waren op de afspraak. Voor mij werd het een dag om snel te vergeten. In de eerste proef ging ik onschuldig onderuit, maar bij het optillen van mijn motor voelde ik een pijnscheut in mijn schouder. Een oude blessure die maar blijft opspelen. Op naar proef 2 in de groeve. Aanvankelijk startte ik goed in het weiland maar eens in de groeve had ik de kracht niet om vlot door de technische stroken te gaan. Als gevolg stond ik na 1 ronde op plaats 17 algemeen en 5de in de E3  maar erger nog , met niet zoveel zin om verder te doen met die pijnlijke schouder. Ik deed het toch. De pijn bleef, maar door de beginnende spoorvorming was het net iets minder belastend dan op de vlakke gladde ondergrond in ronde 1. Van opschuiven was nog geen sprake. Pas in ronde 3 kon ik een paar plaatsjes stijgen in de ranking. De laatste keer in proef 1 beleefde ik voor de eerste keer plezier op de motor. De baan was zodanig geëvolueerd dat ik zonder veel moeite toch best snel was. Ook de 2 laatste proeven gingen niet slecht al bleven de technische hindernissen zorgen baren. Uiteindelijk resulteerde mijn doorbijten in een 10de plaats algemeen en belangrijker nog in extremis 2de plaats in E3. Dat is meteen ook mijn plaats in de tussenstand van het BK.

Volgende afspraak is over 2 weken in het Franse Buzancy. Hopelijk kan ik dan mijn Husqvarna daar weer ten volle de sporen geven.

Tot dan. Wim.  www.wimvdh.be/ 

Foto credits: A. Sente en Beenduro