Wim Vanderheyden: 3e ronde BK Enduro in Buzancy

wimbuzancyBuzancy in de Franse Ardennen was de startplaats van de 3de enduro tellend voor het Belgisch kampioenschap. Altijd een leuke uitstap bij onze zuiderburen, waar toch oh zo veel meer plaats is om mooie wedstrijden te organiseren. Ook dit jaar hadden ze weer een mooie route uitgestippeld, die bijna uitsluitend verliep in de bossen. Als ik zeg dat de route 90 km lang was dan kan je je wel inbeelden dat er aan ruimte geen gebrek is in deze streek. Bijgevolg waren ook de proeven enig mooi. Tel daar nog 530 deelnemers bij en alles was aanwezig om er een mooie dag van te maken. Of toch bijna. Bijna, want de weersomstandigheden waren ronduit slecht.
Zo vertrokken we om 8.30 uur bij 2 °C met smeltende sneeuw. Gelukkig was dat maar voor even en hielden we het voor het grootste deel van de dag droog op een paar buien na. Alleen onze laatste lus van 90 km was het bij momenten echt slecht met plaatselijk sneeuw, hagel, regen en zon. Bijna 4 seizoenen in 1 dag.

En 3de plaats in de E3 klasse is niet meteen mijn beste uitslag, maar vreemd genoeg toch een wedstrijd waarin ik een goed gevoel had. Mijn motor liep perfect, ik had weinig of geen last van mijn schouder en maakte weinig fouten. In proef 2 was ik dan ook 2 keer de snelste van mijn klasse. Ik liet het dus liggen in proef 1, waar start en finish kilometers uit elkaar lagen en de organisatie ons geen live chrono’s kon geven. Bijgevolg hadden we ook geen referentietijden van tegenstanders. Voor iedereen hetzelfde natuurlijk, maar voor mij een nadeel. Ik haal uit die tijden meestal nog wat motivatie om beter te doen terwijl anderen dat als druk aanvoelen. Maar dat mag geen excuus zijn. Ik strand dus op plaats 3 op 0.67 seconden van plaats 2 en op dik 16 seconden van de winnaar.

De volgende wedstrijd voor het BK is opnieuw in Frankrijk, ditmaal in Rocroi op 22 mei.

www.wimvdh.be