Persbericht Mathias Van Hoof: Net geen dagoverwinning, wel titel in E3 Klasse!

vanhoof_dinantTijdens de voorlaatste wedstrijd voor het BK enduro in Dinant wist Mathias Van Hoof (BETA- DENICOL) beslag te leggen op de 2e plaats bij de Beloften. Twee kleine schuivers kostten hem bijna een halve minuut maar dat was net te veel want het verschil na meer dan 6 uur rijden was amper 20 seconden met winnaar Vanoevelen. Maar door de winst te nemen in zijn eigen cilinderinhoudsklasse, de E3, wist hij die titel al te verzilveren op één wedstrijd voor het einde van het kampioenschap. Daarmee bereikte de jonge talentvolle rijder uit Halle Zoersel al één van zijn doelstellingen voor dit jaar. Hopelijk volgt de algemene scratch titel volgende week, na de laatste proef in Esneux.

De organisatie van Dinant had kosten noch moeite gespaard om een zeer mooie wedstrijd te organiseren met 3 zeer verschillende specials, mooi uitgetekend in een lus van bijna 75 km in en rond de geboortestad van Adolf Sax. Drie rondes stonden op het programma van de Beloften en voor één keer bleef het heel de dag droog en steeg de temperatuur zelfs tot boven 25°C, een immens verschil met de vorige wedstrijden die onder zeer natte omstandigheden werden gereden.

Als leider in de tussenstand mocht Mathias als eerste starten, maar door de regenbui in de nacht voordien, lag de eerste weide er nog zeer glad bij. Tot halfweg de eerste proef ging alles heel goed, maar toen schoot het achterwiel plots weg en ging Mathias even onderuit. Daar gingen meer dan 10 kostbare seconden verloren en moest hij tevreden zijn met een 2de plaats, op minder 7 seconden van de winnaar.

In de twee proef ging het heel snel en dat lag de BETA-DENICOL rijder ook veel beter, en werd hij op minder dan 2 seconden mooi tweede. De derde proef in de steengroeve telde niet mee, en dat was jammer zou later blijken. Opnieuw naar de eerste proef en die wist Van Hoof te winnen met minder dan 2 seconden voorsprong zodat na 3 specials het verschil nog geen 8 tellen bedroeg…om dan in SP 5 weer 2 seconden te verliezen. Daarmee werd het bijzonder spannend bij de Beloften.

Dan werd het verschil gemaakt in de beruchte, technische en moeilijke steengroeve. Daar pakte Mathias bijna 11 seconden terug en begon met amper 3 seconden voorsprong als leider aan de laatste ronde. De spanning was te snijden maar weer was Vanoevelen net iets sneller werd het verschil weer 4 seconden t.o.v. Van Hoof. In SP 7 liep het niet perfect en verloor de Kempenaar 2 seconden; maar het totale verschil bedroeg amper 6 seconden voor de laatste proef in de steengroeve.

Alles zag er perfect uit, maar in het losse zand en stof schoof de Beta rijder even onderuit en verloor hij meer dan 8 seconden, toch was het uiteindelijke verschil amper 4 seconden. Maar daarmee zag hij de dagzege wegglippen uit zijn handen. Als laatste moest nogmaals de eerste SP gereden worden, maar Mathias nam geen risico’s en werd tweede.

‘ Jammer van de twee kleine schuivers vandaag en dat de steengroeve maar 2 keer meetelde, daar had ik het verschil nog kunnen maken. Als je ziet dat op elke special het verschil amper 1 of 2 seconden bedroeg en ik uiteindelijk maar met 20 seconden verlies, dan weet ik dat ik beter kan, maar het lukte net niet vandaag. Jammer van de dagzege. De uiteindelijke scratch titel van de Belofteklasse zal volgende week beslist worden in Esneux. Ik ben al heel blij met de zege en titel in de E3 klasse. Die titel is binnen, want ik heb maximale punten en de tweede rijder telt meer dan 25 eenheden achterstand’, vertelde een verdeeld gelukkige Van Hoof.