Wimvanderheyden: BK #6 DINANT

wvdh_dinantAfgelopen zondag vierde de MC Dinant zijn jubileum met hun 100ste enduro-organisatie. Al sinds 1974 organiseren zij jaarlijks meerdere wedstrijden, en dat merk je. Door de jaren heen zijn zij blijven meegroeien met de sport. Voor deze jubileum editie kregen we 3 proeven voorgeschoteld, goed voor 74 kilometer per ronde (inclusief de route natuurlijk). Voor de inter klasse 4 maal af te leggen + nog 1 maal de eerste proef aan de paddock en vip tent. In totaal goed voor 8u40 wedstrijd. Alles was aanwezig om er een mooie dag van te maken, zelfs het weer zat voor het eerst dit jaar 100% mee, met temperaturen tot 25 graden kon je spreken van ideale omstandigheden.

Voor de gelegenheid trad ik aan met de nieuwe Husqvarna FE501, na 5 jaar op de TE300 was het even wennen aan de zwaardere viertakt. Vooral in de crossproef bij de paddock had ik het niet onder de markt met de vele pk’s. In de snelle enduro test daarentegen kon ik dankzij de traction control naar believen gas geven. Ik beleefde heel veel plezier in het rijden met deze viertakt motor, al vertaalde zich dat niet in mijn beste uitslag van het jaar, namelijk derde in de E3 klasse. Dat heeft verschillende redenen, de eerste is dat mijn teamgenoot Jeff Goblet een sterk wederoptreden maakte en de winst pakte.

De andere is het feit dat ik al het hele seizoen met een schouderletsel rijd en ik meer en meer last heb om de volledige lengte van de proeven volle gas te gaan. Ik heb dan ook besloten om de laatste proef van het seizoen niet meer te betwisten aangezien ik geen aanspraak meer maak op de titel en voldoende voorsprong heb op de derde man. Het plan is om nu zo snel mogelijk een operatie te ondergaan en mijn tijd te nemen om volledig te revalideren.

Het was een moeilijke beslissing want ik had nog een aantal mooie wedstrijden op mijn programma staan, maar zo kan ik echt niet blijven aanmodderen. Ik heb alsmaar minder kracht en meer en meer pijn. Op naar volgend seizoen dus, want ik doe het nog zo graag.

Tot de volgende, Wim. http://www.wimvdh.be/