Daan Bruijsten: ZEVENDE PLAATS TIJDENS BK ESNEUX

daan_bruijsten_EK-OgreVoor Daan was het even een rustigere periode na het Europees kampioenschap enduro in Letland. Zit er een periode tussen voordat het tweede deel van het ONK Enduro weer van start zal gaan. Daarom besloot hij om aan de start te verschijnen in het Belgische Esneux, een wedstrijd om het Belgisch kampioenschap. Vrijdag laat in de middag kwamen ze aan op de bestemming, nog gauw even de proeven verkend. De wedstrijd zou beslist gaan worden op twee schitterende proeven. De eerste was er een met leuke hoogte verschillen in een bos met wat extra lussen op een schuin gelegen grasveld. De tweede werd verreden in een steengroeve en ook hier werd weer een grasveld erbij gepakt voor wat extra wedstrijdtijd.

Daan zou op zaterdag van start gaan om 9:06 alleen werd de start door omstandigheden uitgesteld naar 10:26. En werd de wedstrijd ingekort van zes naar vijf rondes, en zou hij finishen om 17:06. Dit was natuurlijk nog een behoorlijke dag qua uren. Hij begon zijn dag met een goed gevoel en kon vanaf de eerste meters direct pushen voor een goede tijd op de klok te zetten. Met een kleine valpartij op het grasveld wist hij een sterke tijd te noteren. Later op de dag begon hij steeds snellere te rijden. Hij maakte nog wel af en toe een paar foutjes in de endurotest waar hij wat tijd verloor op zijn concurrenten . Maar dit maakte hij op de steengroeve weer een goed. Uiteindelijk wist hij een sterke zevende plaats in de E2 klasse te behalen. En ging hij weer naar huis met een berg ervaring, ook voor het wedstrijdritme was het een goede trainingsdag.

Over een kleine maand zal de tweede Nederlandse enduro wedstrijd zijn, deze zal verreden worden het zanderige Havelte. En daarna vertrekt hij al naar Navarra (Spanje) voor het grootste enduro evenement van het jaar ”de zesdaagse”. Hij zal dus nog flink gaan trainen voor deze wedstrijden zodat hij daar optimaal aan de start zal staan.
http://daanbruijsten.nl/