ARIETE-MOTOREX ENDUROTEAM EEFDE: Cross-Country Varsseveld 2016

yorick-varsseveldAfgelopen zaterdag hebben 4 rijders, uitkomend voor het ARIETE-MOTOREX ENDUROTEAM EEFDE, deelgenomen aan een succesvolle Cross Country wedstrijd in Varsseveld.
De organiserende club VAMAC had voor het derde jaar in successie weer een mooie route voor de rijders uitgezet. Een route deels over de crossbaan maar ook met veel kruip door, sluip door gehalte, mooie bospassages en een enkele extreme hindernis waar de rijders gemiddeld een kleine 6 tot 8 minuten over deden.

Een dagvullend programma met ‘s morgen vroeg een 2 uurs solo wedstrijd voor startbewijshouders, gevolgd door een 1,5 uurs solo wedstrijd voor niet-startbewijshouders. ’s Middags was het eerst de jeugd voor een 1 uurs cross gevolgd door de zeer druk bezochte 3-uurs teamcross als afsluiting. Mede dankzij de prachtige weersomstandigheden was het een zeer mooie en goed georganiseerde wedstrijd.

Uit het ARIETE-MOTOREX ENDUROTEAM EEFDE, deden de volgende rijders mee: Vincent Rikhof, Yorick Nijzink, Frank Nijzink en Robin Voortman.

2 uurs solo startbewijshouders.
Als eerste mocht Vincent Rikhof om 9.00 uur van start voor zijn 2 uurs wedstrijd. In een deelnemersveld van ongeveer 25 rijders nam Vincent na de start een goede 2e plek in. Helaas al vroeg in de wedstrijd kwam Vincent ten val waardoor er veel tijd werd verspeeld. In zijn inhaalrace maakte hij nog een fout bij het inhalen van een achterblijver waardoor de aansluiting met de top drie verloren ging en een mooie 4e plaats het resultaat was na 2 uur strijd. Vincent was teleurgesteld in zichzelf en het resultaat maar mag tevreden zijn over de snelheid en een goede voorbereiding op de komende enduro’s.

1.5 uurs solo niet-startbewijshouders.
Voor deze wedstrijd had Yorick Nijzink zich ingeschreven. Na de zeer teleurstellende jeugd enduro van vorige week, door motorpech, had hij veel zin in deze wedstrijd. Zijn eigen motor was nog in reparatie maar hij mocht de reservemotor van Vincent lenen, waarvoor dank.
Zonder ook maar een meter te trainen op deze 250 cc TM, pakte Yorick in een deelnemersveld van 35 rijders een 2e plek bij de start en drukte al snel door naar de koppositie. Helaas was hij te gretig waardoor hij onderuit schoof en veel plekken verloor. Yorick begon naarmate de wedstrijd vorderde zich steeds mee thuis te voelen op deze motor en pakte nog mooi een paar plekken terug tot zeer tevreden over zichzelf te finishen op een mooie 11e plek.

1 uurs jeugd cross.
De jongste uit het team, Frank Nijzink, rijdend op een 85 cc Suzuki had zich ingeschreven voor deze jeugdcross over 1 uur. Nadat de  jeugdenduro van vorige week te zwaar en moeilijk was, wilde Frank graag deze wedstrijd netjes uitrijden wat zeer goed is gelukt. Goed rijdend in zijn eigen tempo in een sterk deelnemersveld van helaas maar 8 rijders pakte Frank moe maar voldaan een mooie 6e plek.

3 uurs team cross.
Voor deze zeer populaire teamcross welke al gauw vol zat met inschrijvingen van 60 teams had Robin Voortman zich met zijn maatje Kevin Dijk ingeschreven. Een slopende rit over 3 uur waar de beide rijders elkaar afwisselden. Vanaf het begin mengde het team zich in de voorste gelederen om het podium plaatsen en door constant te rijden in een hoog tempo eindigden ze op een mooie 2e plaats. Ook voor Robin een prima voorbereiding op het vervolg van het enduro seizoen.

Komende week start het vervolg van het enduro seizoen in Havelte waarbij het team weer zal deelnemen met Lars, Bob, Robin en Vincent en de verzorgingspost weer worden bemand door het ARIETE-MOTOREX ENDUROTEAM EEFDE.