Antony Donders sterk tweede in ONK Enduro in Vorden

vorden_antony_dondersAntony Donders van het Braboteam heeft de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Vorden op een tweede plaats af weten te sluiten. Antony was de hele dag in de top drie van zijn klasse te vinden en dit zorgde ervoor dat hij de enduro op een tweede plaats af wist te sluiten en in de tussenstand van de scratch is opgeklommen naar een derde plaats.

Voor aanvang van de wedstrijd in Vorden stond Antony op een zesde plaats in de scratch van de nationalen en op een derde plaats in de tussenstand van de N2 klasse. Het was dus belangrijk om goed te scoren zodat hij punten goed kon maken op zijn voorgangers, of in ieder geval zijn positie te verstevigen.

De eerste bosproef was pittig en lang maar Antony begon hier gelijk sterk en wist een tweede tijd neer te zetten. Ook in de tweede en derde proef zat hij in de top drie qua tijden. De verschillen met de concurrentie waren klein en daardoor beloofde het een spannende tweede en derde ronde te gaan worden.

Antony probeerde in de resterende proeven zo min mogelijk fouten te maken en wist telkens top drie tijden neer te zetten. Toen alle tijden bij elkaar werden opgeteld kwam hij op een tweede plaats uit de bus.

In de tussenstand van de scratch heeft hij een flinke sprong gemaakt en is opgeklommen van een zesde naar een derde plaats. Dit heeft als voordeel dat hij volgend weekend tijdens de volgende wedstrijd in Harfsen in de eerste groep van de nationalen mag starten. In de tussenstand van de N2 klasse blijft hij op een derde plaats staan.

Antony wil het volledige Braboteam en alle sponsoren bedanken voor de ondersteuning. Nu wordt het aftellen naar de tweedaagse enduro in Harfsen, een wedstrijd die aanstaande vrijdag en zaterdag op het programma staat.