Nieuwsupdate Hans Vogels, Enduro Vorden, standcross Vlissingen en de komende weken enduro

Het was een druk weekend..
Vogels_VordenAfgelopen weekend stond in het teken van de Enduro Vorden en de strandcross van Vlissingen. Het was een heel mooi weekend!
Wat een prachtige route met drie schitterende proeven hadden ze rondom Vorden uitgezet. Vooral de bosproef was er eentje die goed lag bij Hans Vogels; “Die bosproef was geweldig! Zo ongeveer 10 minuten lang alleen maar bos, bos en bos.. Prachtig uitgezet en heerlijk te rijden. Echt helemaal mijn ding!”

Dat Hans lekker in zijn vel zat was goed te merken. Alleen de laatste proef heeft hij ietsjes in moeten leveren op zijn voorsprong door een klein schuivertje maar dat kon de winst bij Vogels niet weghouden.

“Ik heb zo lekker gereden! Alles lukte wat ik wilde. Volgende ronde daar en daar even wat strakker sturen of even iets eerder afsteken, bij dat bochtje eerder op het gas, zijn dan de dingen die ik tijdens zo’n enduro wedstrijd bedenk”, legt de endurokampioen uit. “Als dat dan vervolgens ook allemaal lekker loopt en lukt, dan heb ik heerlijk gereden en doet de motor precies wat ik wil. Dat is dan weer fijn voor het zelfvertrouwen.”

In de jacht op de 10e titel is een beetje zelfvertrouwen wel handig!

Na drie wedstrijden staat Hans op de eerste plaats in het klassement gevolgd door Wesley Pittens en Daan Bruijsten op een tweede en derde plaats in de E2 klasse.

Strandcross Vlissingen
Het was heerlijk weer. Goede sfeer, leuk evenement!

De strandcross in Vlissingen was een mooie gelegenheid om de crosser eens af te stoffen en in de bus te laden.
Hans trok afgelopen zondag naar de kust om lekker te trainen voor de enduro en de Red Bull Knock Out (19 november op Scheveningen).

In de eerste manche werd Hans 4e en in de tweede manche 5e. Hans stond aan het eind van de dag net naast het podium met een 4e plaats totaal. Prachtige uitslag als je bekijkt dat de Brabander haast niet meer op de crossmotor stapt.

Komend weekend staat het Europees Kampioenschap enduro in Harfsen op het programma.
Deze tweedaagse wedstrijd is de finale race van het kampioenschap en dat is heel bijzonder. Het is jaren geleden dat er een EK op Nederlandse bodem verreden werd.

Hans heeft de laatste tijd veel gewerkt met WP Suspension aan de setup van de motor. Die staat nu helemaal naar zijn zin en ook het vermogen van de motor is geweldig en Hans kijkt met veel zelfvertrouwen naar volgend weekend.