Iginio Voorhorst pakt geliefde sport weer op bij EK Enduro in Harfsen

iginiovoorhorst-ekharfsenVarsseveld, 26 oktober 2016 – Oud-enduro rijder, motorcrosser en CEO van VB-Airsuspension Iginio Voorhorst (51) pakt dit weekend bij het EK in Harfsen de endurosport weer op met deelname aan het CRBC-event, dat vooraf gaat aan de wedstrijd. Voorhorst was jaren geleden geen onbekende in de endurowereld en kijkt dan ook uit naar de terugkeer op de enduromotor.

Iginio Voorhorst reed van 1974 tot 1996 op een crossmotor rond en won in die tijd veel wedstrijden. In 1990 deed hij voor het eerst mee als endurorijder en werd dat jaar gelijk Nederlands kampioen. Samen met zijn maatje Frank Lach reed Voorhorst als volgrijder vele endurowedstrijden en hielp ook andere rijders goed te scoren. Vanwege de groei van het in 1993 opgerichte VB-Airsuspension nam Voorhorst uiteindelijk afscheid van de door hem geliefde sport.

“In 1994 reed ik mijn laatste wedstrijd en werd streek kampioen, een mooie afsluiter van mijn actieve “cross carrière”. Daarna ben ik mij volledig op VB-Airsuspension gaan richten, waardoor ik de sport helaas op een heel laag pitje moest zetten. De sport is te gevaarlijk om half-half te doen en een beetje freewheelen vind ik niks. “Het moet goed” is mijn devies en als ik iets doe, dan ga ik er voor de volle 110% voor. Ik had toen voor mijn gevoel alle tijd nodig voor het bedrijf en vandaar mijn keuze om daar vol voor te gaan. Inmiddels hebben we een erg goed team op de zaak en krijg ik ondanks de wederom sterke groei nu iets meer tijd“, vertelt Voorhorst.

VB-Airsuspension proef

Toen de organisatie van het EK Enduro in Harfsen hem dit jaar vroeg om met VB-Airsuspension sponsor te worden van het evenement hoefde Voorhorst niet lang na te denken: het antwoord was ja. Tijdens het overleg over de sponsoring begon het natuurlijk weer te kriebelen en kreeg hij het aanbod van de organisatie om tijdens het CRBC-event ook over de route te gaan. Hetgeen betekent dat er op een onaangeroerde route van circa 90 kilometer mag worden gereden met daarin vier EK-waardige proeven. “Op dat aanbod kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Exact een jaar geleden heb ik voor het eerst in jaren weer een tweetal off-road ritten gereden en ook nu heb ik ontzettend veel zin om weer op de enduromotor van WPM te stappen en het gevoel van vroeger te beleven. Hoe gaaf is het dan om door één van de proeven te rijden die we sponsoren en dus de naam van VB-Airsuspension draagt”, aldus Voorhorst.

Trouwe supporter WPM KTM Team

Naast het zelf rijden tijdens het CRBC-event, is Voorhorst ook aanwezig op de twee dagen van het EK om de rijders van het door VB-Airsuspension gesponsorde WPM KTM Team aan te moedigen. Dit WPM KTM Team doet het met rijders Mark Wassink, Robin Nijkamp, Daan Bruijsten, Peter Lenselink en Nina Klink uitstekend en staat als team momenteel aan de leiding in het ONK voor de merkentitel.

Persoonlijk sponsort Voorhorst Nina Klink, die momenteel in het EK klassement op de 5e plaats staat, nog extra. “Nina heeft zoveel pit en inzet, daar doe ik graag iets extra’s voor”, zegt Voorhorst. Nina Klink komt net terug van een zware knieblessure en kan op de support, aanmoedigingen en mentale steun van Voorhorst rekenen.

Het EK Enduro in Harfsen vindt deze week plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober en belooft een spektakel te worden waarbij ook de internationale enduro-top aanwezig is.