Robert van Pelt houdt zich rustig in Vorden

Husqvarna-rijder Robert van Pelt heeft tijdens de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Vorden een kleine tegenslag te verwerken gehad. De Ridderkerker gebruikte de enduro om het motorgevoel te behouden met het oog op de Dakar Rally. Hij reed een goede wedstrijd en had zeker de kans gehad om in de top tien te finishen. Echter in de ochtend kreeg Robert een lekke band met de bus en dit had tot gevolg dat hij zijn motor te laat in leverde waardoor hij gelijk zeven strafminuten opliep. Door deze tegenslag was hij gelijk al kansloos en finishte op een veertiende plaats in de E2 klasse.

Er moesten in Vorden drie ronden van 70 kilometer afgelegd worden met daarin drie proeven. De route was mooi droog maar de lange bosproef was daarentegen erg gevaarlijk. Hier deed Robert het rustig aan omdat hij geen enkel risico wil nemen voor de steeds dichterbij komende Dakar Rally. Op de twee maisplakproeven ging hij er vol tegenaan en finishte eigenlijk op een tiende plaats in de E2 klasse.

Echter door een lekke band met de bus in de ochtend, kon hij zijn motor niet op tijd in leveren en liep hierbij zeven strafminuten op. Robert kelderde ver in het klassement en moest genoegen nemen met een veertiende plaats. Desondanks heeft Robert een goed gevoel overgehouden aan de enduro en zal aankomend weekend tijdens de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in Harfsen zijn revanche proberen te pakken.

‘’Het wordt steeds drukker in de agenda, komende donderdag zijn we al op weg naar Harfsen voor de wedstrijd op vrijdag en zaterdag. Vanaf daar rijden we direct naar de pré-proloog in Valkenswaard voor de uitzendingen van RTL7. Ik heb er zin in,’’ vertelt een gemotiveerde Robert van Pelt.