Noord Holland: verslag Vorden

De grasdroger vol gas onderwegDe mannen van Vorden hadden een stevige dag georganiseerd voor de rijders. Een mooie, lange dag stond in het verschiet. En of het niet mooier kon, het regende ook nog ff een paar dagen voor aanvang. Dit doet de ”Enduro” ondergrond natuurlijk alleen maar goed. Schitterende proeven op de maisplakken en natuurlijk de unieke proef bij het zwembad. Alle ingrediënten voor een mooie dag “lekker rijen” waren aanwezig. Bij de EV 40 zijn het Frank “de grasdroger” Ligthart en Edwin “de transporteur” Groen die de kleuren van de Noord-Hollanders hoog moeten houden. En u moet weten dat deze mannen weinig voor elkaar onder doen. Buiten de EV competitie kijken ze dan ook heel graag naar elkaar. Met als gevolg dat ze samen goed meedoen in deze stevige klasse. Een 7e en een 9e plek, met een minuutje ertussen, spreekt boekdelen.

De pechvogel van de dag is wel Jim Jimmink. Na de eerste proef moest Jim stoppen. Geveld door een enorme pijn in zijn rug. Doorrijden had geen zin. Sterker nog, wie weet wat voor schade je aanricht als je doorrijdt. Overigens zal Jim (evenals zijn vader en Jasper v/d Weijde) de 2 daagse niet rijden door enorme drukte op de zaak.

Robin (Groeneweg) blijft in de NV 40 klasse gewoon goed meedoen. Een seconden spel, zo zou je de uitslag wel kunnen typeren. Mooi om te zien dat de mannen zo aan elkaar gewaagd zijn. Bij de NV50 klasse is het net zo spannend. En als we in dit geval alleen even naar de Noord-Hollanders kijken is het nog altijd Mart( de Nestor) Jimmink die de rest weet af te troeven. Maar dat ging deze keer zeker niet zonder slag of stoot. Mart had zijn achter rem kapot en dan is het toch nog even spannender dan het normaal gesproken al is.

Rob Peetoom had de speciaal geprepareerde Verpalen KTM ingeruild voor een verse en dat ging meer dan goed. De buffel uit Winkel wist zijn streek genoot Ron Bruin te pakken. Met een brede glimlach en een “Ik ben niet eens moe” opmerking kwam Rob binnen. Bij Ron(Bruin) was het al een spannende dag voor dat hij begon. Is het normaal gesproken allemaal tip top voor elkaar, was het nu, juist Ron, die zijn transponder was vergeten. Net.. echt net voordat hij zijn motor moest inleveren vond hij een transponder. Mazzeltje.

Marcel Piek had nog altijd zijn Hellas rally-erfenisje en kon nog niet starten. Bij de daglicentie was het Tijs Slooten die zoveel had meegemaakt dat ondergetekende wel een boek kon schrijven. Maar, laten we het beperken en slechts vertellen dat de schakelpook en de uitlaat niet de hele weg op de goede plaats zijn blijven zitten. Resultaat, een 12e plek met een minuut straf, daar kunnen we best tevreden over zijn.

Voor Co de Wit werd het een vroegtijdige finish. Die lies van Co deed niet de hele dag wat hij moest doen. Na de 2e proef (in de 2e ronde) was het genoeg. Heel jammer Co, beterschap. De volgende wedstrijd is de 2 daagse van Harfsen (Vrijdag en Zaterdag). Zin in! Organisatie van Vorden, wederom dank voor de mooie wedstrijd en we zien jullie in Harfsen waar een heus EK verreden wordt met het NK in hetzelfde programma.

Met dank aan onderstaande sponsors:

SP 2000 – Grondverzetmachines
KOOPS – Machines en techniek
Highlight reclame – Lichtreclame en belettering
Hartog Lucerne – Speciaal paardenvoer
Boekel transport – Handel en transport bedrijf
Zantingh – professionele gasbrander-installaties
mcKili – Good food and catering
ABS de Laat HHW/Alkm. -Autoschade en Caravan herstel
GlasGarage HHW/Alkm. -Autoglas herstel en vervanging
Van Breugel – Mechanisatie
Martien Jimmink – Diverse loon-werkzaamheden
Double D – Design en mx parts
Fossa Media – Printed Products, event dressing & more