Antony Donders verstevigd derde plaats in het ONK Enduro

antony-donders_harfsenAntony Donders van het Braboteam heeft tijdens de tweedaagse enduro in Harfsen zijn derde plaats in de tussenstand weten te verstevigen. De wedstrijd begon niet volgens plan want gelijk in de eerste proef kwam hij hard ten val. De rest van de dag heeft hij hier last van gehad en ook tijdens de tweede dag speelde dit hem parten. Dankzij zijn ijzeren wilskracht wist Donders er toch een vierde en een derde plaats uit te slepen en heeft hiermee zijn derde plaats in de tussenstand weten te verstevigen.

Antony was op donderdag al met het Braboteam naar Harfsen afgereisd om de motor te laten keuren en om gezamenlijk de proeven te verkennen. Hij begon aan de wedstrijd op een derde plaats in de tussenstand van de N2 klasse en stond ook in de scratch op een derde plaats. Dit had als voordeel dat hij in de eerste groep van de nationalen mocht starten.

Op de eerste dag ging het rijden gelijk super, echter in de eerste proef maakte hij in een afdaling een foutje en kwam hierbij hard ten val. Lichtelijk gehavend vervolgde hij zijn weg maar wel had hij gelijk veel tijd verloren. Achteraf bleek de proef geschrapt te zijn vanwege een zware valpartij van Ismo ten Velde.

Na de valpartij kon Antony niet lekker meer in zijn ritme komen. Hij had veel pijn en aangezien de proeven zeer EK-waardig waren, had hij het moeilijk. Toch bleef hij knokken voor wat hij waard was en wist de dag toch nog af te sluiten op een vierde plaats in de N2 klasse. Omdat Antony niet tevreden was over zijn rijden, was hij s’avonds na de wedstrijd toch erg content met zijn vierde plaats.

Op de tweede dag werd het er niet makkelijker op omdat de EK-rijders ondertussen al vier keer over de route waren gekomen en dit de route en de proeven zeer zwaar en moeilijk maakten. Het rijden ging nu een stuk beter met Antony maar toch was het nog steeds niet wat we van hem gewend zijn. Hij heeft besloten om niet al teveel risico’s te nemen en reed de enduro op gecontroleerde wijze uit. Dit was een slimme keuze waarmee hij netjes derde werd in de N2 klasse.

In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap heeft hij zijn derde plaats kunnen verstevigen. Aanstaande zaterdag gaat het kampioenschap verder in de bossen van Hellendoorn.