Het BETA-enduroteam halverwege het seizoen

2016pb11_joey_harfsenEr is weer veel gebeurd de laatste weken. Zo werd de enduro van Vorden gereden, was er de sponsordag en afgelopen weekend ook nog het ONK- en EK enduro in Harfsen.
Op 22 oktober 2016 was het als eerste tijd voor de enduro in Vorden. Bjorn Sloot wist zich tijdens deze enduro, met een hoog bosproef gehalte, naar een zeer nette vijfde plaats te rijden in de E3. Dominique Tijhuis Trutmans en Joey Bak reden een super wedstrijd en stonden aan het eind van de eerste ronde beiden met een mooie voorsprong aan de leiding in hun klasse. Dominique wist dit vast te houden en sloot op die manier de dag winnend af in de N2. Voor Joey liep het echter allemaal even anders. Hij kon de wedstrijd helaas niet uitrijden als gevolg van een valpartij in de tweede ronde.

Direct na de enduro in Vorden was daar op 23 oktober 2016 de sponsordag. Op deze dag werden de sponsoren van Beta-enduroteam uitgenodigd voor een mooie dag in het zuiden van het land waar men met medewerking van Beta Nederland de 2017 modellen kon testen onder begeleiding van de rijders van het team. Aan het eind van de dag werd ook de inwendige mens goed verzorgd en werd afgesloten met een lekkere maaltijd en een goed glas.

Als laatste werd onder prachtige omstandigheden afgelopen weekend de gecombineerde wedstrijd in het EK- en ONK enduro te Harfsen verreden. Deze tweedaagse wedstrijd ging over een route van 90 km met maar liefst vier lange proeven.
Bjorn Sloot reed deze wedstrijd voor punten in het EK- en ONK klassement. Hij legde als inter de ronde 3 keer af en wist de twee dagen op een nette manier af te sluiten met een 5de plaats in het ONK en een 11de plaats in het EK.
Volgens vele (inter-)nationale rijders waren het zware dagen, maar Bjorn en zijn Beta reden weer een solide wedstrijd!

Joey en Dominique wisten met hun uitstekende optreden op de eerste dag allebei de overwinning binnen te slepen. Dit leverde samen met rijder Michel Reins de overwinning op in de strijd om de merkenteam titel. Een resultaat om trotst op te zijn. De heren reden op dag twee wederom mooie tijden, waarbij Joey de dag weer winnend afsloot! Voor Dominique is het nog even wachten op de officiële uitslag.

Na deze enduro in Harfsen zijn we alweer halverwege het seizoen en de rijders en begeleiders van het Beta-enduroteam maken zich nu op voor de enduro van Hellendoorn op 5 november 2016.