Noord Holland was in Hellendoorn

Willem van harte gefeliciteerd met je 40 jarige huwelijkWaar we dachten met volle sterkte weer de strijd aan te kunnen gaan, bleek uiteindelijk een klein clubje de strijd te kunnen aangaan in Hellendoorn. Enerzijds door werk anderzijds door nog wat kleine blessures. De dagen voorafgaand aan Hellendoorn zag het er niet helemaal lekker uit. Uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen en er stond dan ook weer een mooie Enduro dag op de agenda. Met belangrijke “Hellendoorn” obstakels. Zoals het grote zand-gat en de steile wand.
Zoals gezegd niet zo heel veel rijders maar er is weer genoeg gebeurd.
We beginnen met de EV 40. Edwin Groen kon vanwege de verhuizing van zijn transport onderneming helaas niet starten. Frank Ligthart moest dan ook de kleuren verdedigen. En er moet gezegd worden, er wordt behoorlijk gas gegeven in deze klasse van de zogenaamde oude mannen. Als je kijkt naar de snelste EV 40 man (Alex v/d Broek) die met zijn tijd de N1/N2 en ook de N3 klasse gewonnen zou hebben. Om even aan te geven dat er echt gas gegeven wordt. Frank had een lastige dag met een onwillige achterveer. Dit is ondertussen weer verholpen dus in Zelhem komt het helemaal goed.

Bij de N2 klasse was het Jasper van der Weijde die weer aanwezig was. Door drukte op de zaak was het helaas niet mogelijk eerder deel te nemen aan wedstrijden en dan moet je weer even in je ritme komen. Jasper heeft zich er weer geweldig doorheen geslagen en werd beloond met een 15e plek. Keurig gedaan! Wie we nog altijd moeten missen zijn Mart en Jim Jimmink. Door grote drukte bij het bollenplanten was het niet mogelijk deel te nemen. We gaan er nu vanuit dat ze allemaal verstopt zijn en ze de volgende wedstrijd weer kunnen starten.

De NV 40 klasse wordt meer en meer een prooi van Robin Groeneweg. Met een 3e plek op de 2e dag in Harfsen en nu een 2e !! plek is het wachten op de 2e overwinning (de 1e was Enter) voor Robin. Het lijkt vanzelf te gaan als je hem ziet rijden. Het lijkt zelfs dat hij het al jaren doet. Maar het is echt pas zijn 2e jaar. (1 jaar Daglicentie en nu dit jaar)

Bij De NV50 missen we natuurlijk de Nestor maar daar hebben we 2 andere kanjers die het goed doen. Ron Bruin en Marcel Piek. Ze hebben beide de Hellas rally gereden en het lijkt wel alsof ze niet zonder elkaar kunnen. Ron 12e en Marcel 13e met slechts een minuutje ertussen. Door een kleine blessure moesten we de Buffel uit Winkel missen. Rob(Peetoom) had de 2 daagse van Harfsen zonder al te veel malheur volbracht en reed de zondag erna, met zijn zoons, de 4 uurscross van Texel. Hij raakte daar met zijn hand een paaltje en dat dwong Rob tot een weekje rust.

Als laatste pakken we de DL(daglicentie) er even bij. Ook geen kattenpis als ik het zo even mag zeggen. De all-over kampioen van de 6 daagse van Assen(‘93) Gerard Jimmink staat hier samen met de nr. 2 van de E2 klasse (Erwin Plekkenpol) aan de start. Daar staat dan ook onze Co de Wit tussen. Co heeft een verdienstelijke Enduro gereden en als hij niet iets te ijverig was geweest, dan was hij uiteindelijk +/- 27e geworden. Alleen Co is van het praktische. En dacht, voor dat ik finish laat ik even de jerrycans meenemen. En dat mocht niet. Helaas een “D” achter de naam. We zullen maar zeggen dat dit een leermoment was.

Meestal sluiten we af met het bedanken van de organisatie. Die willen we ook bedanken. Maar,.. Willem onze trouwe Willem, was er niet. En dan moet er wel iets bijzonders aan de hand zijn. Dat was er ook. Willem is 40 jaar getrouwd en dat is natuurlijk een feest. Vanaf onze kant nog van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!

Met dank aan onderstaande sponsors:

SP 2000 – Grondverzetmachines
KOOPS – Machines en techniek
Highlight reclame – Lichtreclame en belettering
Hartog Lucerne – Speciaal paardenvoer
Boekel transport – Handel en transport bedrijf
Zantingh – professionele gasbrander-installaties
mcKili – Good food and catering
ABS de Laat HHW/Alkm. – Autoschade en Caravan herstel
GlasGarage HHW/Alkm. – Autoglas herstel en vervanging
Van Breugel – Mechanisatie
Martien Jimmink – Diverse loon-werkzaamheden
Double D – Design en mx parts
Fossa Media – Printed Products, event dressing & more