Antony Donders behaalt bewogen derde plaats in het ONK Enduro in Zelhem

antony-donders-zelhemAntony Donders heeft een bewogen zevende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Zelhem gekend. De rijder uit Kaatsheuvel had een mechanisch probleem bij de start, wat tot gevolg had dat hij de hele eerste ronde voluit moest rijden om op tijd te zijn bij de tijdcontroles. Toen hij weer terug in zijn normale ritme zat, herstelde hij zich en wist snelle proeftijden neer te zetten. Toen aan het einde van de dag alle tijden bij elkaar werden opgeteld, kwam Antony op een derde plaats in de N2 klasse uit de bus.

De organisatie had een mooie enduro uitgezet met daarin drie proeven. Eén van deze proeven was de welbekende spektakelproef in de tuin van Hendrik Jan Lovink. Tijdens het lopen op vrijdag was goed zichtbaar dat het hier erg nat was. Dit beloofde dan ook een pittige proef te gaan worden.

Gelukkig was het op de dag zelf droog maar wel erg koud. De dag begon met een tegenslag voor Antony want tijdens de start wilde zijn KTM machine niet gelijk starten waardoor hij hem twintig meter over de lijn moest duwen. Hiermee wist hij gelijk dat hij een tijdstraf van tien seconden zou krijgen. Na zo’n twintig minuten had hij het probleem opgelost en kon zijn dag beginnen. Hij wist dat er werk aan de winkel was en was genoodzaakt om bij de eerste tankstop gewoon door te rijden. Hij hoopte dat hij de hele eerste ronde uit kon rijden met één benzinetank. Door zijn gejaagdheid ging het rijden niet lekker in de eerste proef en maakte hij fout op fout. In de daaropvolgende proeven ging het rijden beter met een derde en zelfs een tweede tijd in zijn klasse. In de resterende ronden slaagde hij erin om dit ritme vast te houden en zette telkens top vier tijden neer. Antony baalde van het begin maar was uiteindelijk toch tevreden met zijn derde plaats in de N2 klasse.

Commentaar Antony Donders: “Ik wil al mijn sponsoren en iedereen van het Braboteam en de VAMC bedanken dat ze allemaal in de koude omstandigheden weer hard aan het werk waren voor alle rijders. En met name onze Braboteamcoach Martijn Daas, die als het tegen zit, altijd klaar staat voor ons als rijders.”

In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staat Antony nog steeds op een veilige derde plaats. Op 2 en 3 december staat de alles beslissende kampioensrit op het programma in Holten.