Blessure houdt Mathias Van Hoof weg van seizoensstart

MathiasvanHoofHet BK enduro 2017 start dit weekend met de eerste wedstrijd in Mettet. Jammer genoeg zonder regerend dubbelkampioen, Mathias Van Hoof. Tijdens een lokale motorcross gleed de BETA DENICOL rijder van zijn rechtervoetsteun. Wat eerst nog onschuldig leek, had echter grote gevolgen: dubbele kruisband afgescheurd, kapotte meniscus en kraakbeen geraakt. Het verdikt was zeer hard: 6 maanden out!

De wintertrainingen waren zeer goed verlopen voor de jonge BETA rijder met veel nieuwe aanpassingen aan de motor en vooral met een goed gevoel voor Mathias. Alles was in de puntjes voorbereid het ganse team was klaar om een nieuw enduro seizoen te starten in de inter klasse en voor de Europese wedstrijden.

Na de afgelasting van de eerste enduro in België en ook in Nederland werd er in overleg met coach Bengt Laeremans gekozen om enkele lokale motorcross wedstrijden te rijden als voorbereiding. Eerst in Bouwel waar hij 3e werd, volgde een week later de VLM motorcross wedstrijd te Vorselaar . “ Na een mindere eerste reeks was de start matig in reeks 2. Ik kwam als 20e door in bocht; Zonder te pushen , over de limiet te rijden of risico’s te nemen kon ik opschuiven en  reed ik vlot mee rond in de top 10. “

In de 7e ronde gebeurde echter het ergste : “ In een flauwe bocht naar rechts schoof ik stomweg van de voetsteun. Onmiddellijk voelde ik een immense pijn en warme gloed in mijn rechter knie. Ik stopte direct zette de motor aan de kant en probeerde af te stappen maar dit ging gewoon niet van de pijn.”

‘s Avonds werd dokter Peersman gecontacteerd en maandagmorgen kon Mathias langs gaan voor onderzoek. Hier werd vastgesteld dat de voorste kruisband volledig was afgescheurd , een scheur in de meniscus en kraakbeen afgebroken. Een zwaar verdict want de revalidatie hiervan zal 6 maanden duren.  Dit is echter de 2e keer dat de kruisband afscheurd in rechterknie. Op vrijdag 17 maart werd er met succes de afgescheurde kruisband vervangen door een donorpees , de meniscus hersteld en het kraakbeen verwijderd. “ Zo een zware domper op mijn seizoen. Ik kan het nog altijd niet begrijpen ik heb geen fout gemaakt , niet gevallen mijn voet niet gezet en toch is die kruisband weer kapot. Ik keek enorm uit naar dit seizoen om me eindelijk te kunnen meten met de inters. Echter ben wel blij dat de operatie nu geslaagd is zal men uiterste best doen om zo goed en zo snel mogelijk te revalideren. De eerste week bij de kine was alvast hoopgevend.”

“ Graag wil ik ook mijn vriendin Jasna, mijn ouders , Bengt Laeremans , Chris Hias , Karel Van De sanden en al de rest van het team bedanken voor de steun die ze me nu geven in deze moeilijke periode. Ook al mijn sponsors zou ik willen bedanken voor het vertrouwen en de steun die ze gegeven hebben in de aanloop naar dit nieuwe seizoen. “