Verslag 3 uurs cross country Rilland

Volledige uitslag. VIDEO. Onder werkelijk perfecte omstandigheden organiseerde de MEVZ afgelopen zaterdag voor de 3e keer een 3 uurs cross country in Rilland, waar in de ochtend voor de 2e keer een ONK jeugdenduro plaats vond. Met 77 inschrijvingen bij de solo’s, 91 bij de teams en 40 bij de jeugdenduro was de opkomst enorm goed te noemen. De deelnemers kregen een route van ongeveer 14 km per ronde voor de kiezen die behoorlijk pittig was, veel technische stukken in het bos en op de 4×4 baan, wat X-treme elementen op de crossbaan, de crossbaan zelf en een mooi lang recht stuk van 800 meter (2x), waar je even een soort van op adem kon komen.

De solo’s en de teams gingen tegelijk van start, wat een mooie strijd opleverde voor zowel de podiumplaatsen, als de plaatsen erachter. Na de start was het de Belgische enduro topper Andy Truyts (die een team vormde met Bob van Loveren) die meteen de kop pakte gevolgd door Casper Ovaa (team met Steven Ovaa) en solorijder Alex vd Broek. Truyts was al snel uit zicht verdwenen voor de rest, maar voor de overige podiumplaatsen werd hard gestreden tussen de teams van Ovaa/Ovaa, Hage/Brand, Van Pelt/van Rhoon en Advocaat/Peeters.

Helaas moest de wedstrijd onderbroken worden wegens een ongelukje, wat als gevolg had dat er een herstart plaats moest vinden. Hier gingen bij de teams voornamelijk de verse krachten van start, maar de onderlinge strijd bleef wel tussen dezelfde teams gaan. Het was na de herstart Alex vd Broek die als snelste vertrokken was en lang aan de leiding bleef. Op het  technische parcours was de meervoudig Nederlandse enduro en trail kampioen als een vis in het water en hij werd ook pas weer ingehaald nadat Truyts het stokje van zijn teammaat Van Loveren had overgenomen. Voor de einduitslag werden de tijden van de 2 reeksen bij elkaar opgeteld wat resulteerde in de volgende uitslag:

Teams:

  1. Andy Truyts/Bob van Loveren 10 ronden,
  2. Stefan Hage/ Alex Brand 9 ronden
  3. Casper Ovaa/Steven Ovaa 9 ronden

Solo:

  1. Alex v.d. Broek 9 ronden
  2. Maarten Collin 9 ronden
  3. Bart Kuzee 9 ronden

 

Bij de jeugdenduro  waren de overwinningen voor Jorn Zoetekouw in de JE1, Didier van Kasteren  in de JE2 en Robin Thelen bij de daglicenties.