Motorrijdster Mirjam Pol terug in Dakar Rally met Succes Signs als hoofdsponsor

 

mirjam-polZenderen/Borne, 5 oktober 2017 – Mirjam Pol haalde in 2006 als eerste Nederlandse vrouw de finish van de Dakar Rally en won drie jaar later het vrouwenklassement in de zwaarste rally ter wereld. Nu keert de 34-jarige motorrijdster uit Borne terug in de Dakar Rally 2018 met Succes Signs als haar hoofdsponsor. “Vooral dankzij de steun van Dennis (Kuipers, red.) en zijn bedrijf heb ik de vrijheid om me optimaal voor te bereiden.”

De laatste jaren werkte Mirjam Pol tijdens de Dakar Rally achter de schermen voor teams en rijders, maar diep van binnen brandde de ambitie om zelf weer op de rallymotor te stappen. “De afgelopen jaren heb ik zuinig geleefd en veel gespaard. Afgelopen februari nam ik het besluit: vrijwel stoppen met werken om vol voor mijn doel te gaan: in topvorm aan de start staan van de Dakar Rally 2018.”

Mirjam Pol heeft ondersteuning van het team waar ze jarenlang voor werkte: het Nederlandse Husqvarna Team: HT Rally Raid, inclusief de beschikking over een competitieve Husqvarna FR 450 Rally. De bijzondere drive van Mirjam viel op bij Dennis Kuipers, ondernemer en succesvol rallyrijder op vier wielen.

‘Mirjam leeft voor haar sport’ 

“Mirjam leeft voor haar sport en heeft gedaan wat nog geen andere Nederlandse vrouw is gelukt: de Dakar Rally uitrijden en winnen”, vertelt Dennis Kuipers, directeur/eigenaar van Succes Signs. “Mirjam gaat met al haar passie voor een optimaal resultaat en laat niets aan het toeval over, net als wij bij Succes Signs. Die match heeft ons doen besluiten om hoofdsponsor te worden van Mirjam op weg naar en tijdens de aankomende Dakar Rally.”

Mirjam Pol is heel gelukkig met de samenwerking met Succes Signs. “Vooral dankzij de steun van Dennis (Kuipers, red.) en zijn bedrijf heb ik de vrijheid om me optimaal voor te bereiden. Het is extra fijn dat we dezelfde taal spreken; als rallyrijder weet Dennis wat nodig is om te kunnen presteren in de auto- en motorsport en deelt de passie voor de sport. Daarbij zijn we ook nog streekgenoten en wonen we in dezelfde plaats.”

20 uur trainen per week

Op weg naar de Dakar Rally 2018 traint Mirjam Pol zo’n 20 uur per week: conditietraining, mountainbiken en heel veel uren rijden op de motor. In Zuid-Spanje werkte ze een trainingsweek af, waarbij ze 7 uur per dag de zwaarste off road paden overwon. Vanaf morgen wacht Mirjam de ‘Mini-Dakar’, zoals de Rally van Marokko ook wel wordt genoemd; een 5-daagse wedstrijd met heel veel duinen waar ook veel aankomend Dakar-rijders zullen starten.

Over Succes Signs

Succes Signs helpt bedrijven om zich te onderscheiden met creatieve en onderscheidende visuele communicatie. Met vestigingen in Zenderen en Dordrecht is Succes Signs sterk in autobelettering voor grote wagenparken, car wrapping, window tinting en outdoor signing. Tot de tevreden klanten behoren onder meer transportbedrijven, leasemaatschappijen, auto- en truckdealerbedrijven, auto- en motorsportteams en landelijk acterende bedrijven.