Nick Janssens wint verdiend de Atlas & Desert Chalenge 2017

Bij Leppink Adventure is plezier met elkaar beleven in de offroadrally motorsport belangrijker dan het wedstrijdgedeelte en dat is in het geweldig mooie Marokko, weer meer dan gelukt! Een pracht offroadfeest in een geweldig motorparadijs, Marokko genaamd. De start is in een schitterende vallei midden in het Atlasgebergte, net buiten Marrakesh. Hier maken in alle rust de rijders zich op voor een prachtweek motorsport.

De helft van de mannen waren een dag te vroeg en dat hebben ze geweten, Gerjan heb je nog een extra ritje, Uuh okay wat dacht je ervan om de berg Oukaimden van 3273 meter hoog via de moeilijke kant te beklimmen? Op en top enduro werk, jijzelf tegen de natuur zie maar hoever je komt. Niets mooier als zelf je weg zoeken, steeds hoger en hoger, paden houden op te bestaan, het moet verdorie lukken om boven te komen, helaas weer net niet!

Bij een etappe klim krijgen de Nederlanders een tik over de vingers van onze Belgische vrienden. Bart Somers, Eric Deschepper, Pieter van Mechgelen en Koen Maes doen dan ook even voor hoe je een Leppink Adventure klim moet nemen. De eveneens uit Belgie afkomstige Nick Janssen kon nu zijn vriend Pieter niet bij houden terwijl Nick weer heer en meester was in de duinen. Niets mooier als vriendschap en de motorsport natuurlijk!

De strijd is losgebarsten nog maar een handvol rijders hebben alle waypoints gehaald terwijl ze beginnen aan de pracht Special des Dunes ala Antal. Nick Janssens vliegt echt door de duinen en komt voor zijn vriend Pieter van Mechgelen als eerste binnen. Eric Deschepper kan goed volgen terwijl Gerben Lieverdink opvalt door gewoon als vierde binnen te komen. Gerben wordt daarbij gewoon overall derde, waarbij de eer van de Hollanders gered is.

Lees gerust het hele verslag op onze site.
of bekijk deze week via Twitter.
En de winnaars zijn!
1ste Nick Janssens .
2de Eric Deschepper.
3de Gerben Lieverdink.