Mathias Van Hoof verlengt contract met BETA Fabriek

Vorige week kreeg Mathias Van Hoof, Beloften Kampioen 2016 Enduro, een zéér mooi Sinterklaasgeschenk. Via Europees verkoopsdirecteur Frank Schroeder , belgische agent Stefan Gheysens en Joramo motors kreeg hij te horen dat de Italiaans Fabriek BETA met hem verder in zee wil gaan voor het seizoen 2018. Een nieuwe fabrieksmachine Factory 300 RR wordt via zijn trouwe dealer, Joramo geleverd. Daarmee kan de man uit de Kempen eindelijk aan zijn wederopbouw beginnen na een revalidatie van bijna 8 maanden na de knieblessure van begin maart.

‘Ik wist niet of ik nog op de steun van BETA kon rekenen voor 2018. Vorig jaar was schitterend met 2 titels en voor 2017 was ik supergoed voorbereid, kon rekenen op  top materiaal en ook fysiek stond ik  scherp voor de start van het Bk,onk en EK enduroseizoen. Maar het noodlot besliste er anders over toen ik op 13 Maart van mijn rechtervoetsteun schoof en mijn knie verdraaide. Alles kapot, 2 transplantaties,  veel rust en… dan 6 maanden revalideren was  het verdikt.’ Daarmee was het 2017 seizoen al voorbij nog voor het begon voor de BETA-DENICOL rijder.

‘Maar met de goede steun van Doctor Claes uit Herentals en veel kiné kwam ik stilaan terug. Elke maand werd mijn knie opnieuw sterker, beter, stabieler. Eind Oktober was het dan eindelijk zover: ik mocht opnieuw motorrijden, een dag die ik nooit zal vergeten’ aldus Mathias. Maar zonder resultaten was het afwachten wat de sponsors zouden doen. Toch was ik heel aangenaam verrast dat haast alle sponsors hun vertrouwen en vooral hun respect toonden voor mijn comeback. Vooral de Steun van BETA, SHOT, DENICOL en KENDA vind ik fantastisch. Ook de andere sponsors die me trouw blijven ben ik zeer dankbaar. Ik heb er dan ook héél hard voor gewerkt, opgeven staat niet in mijn woordenboek’, gaat Van Hoof verder.

De volgende weken wordt de machine ingereden en kan hij tijdens de winter zich goed voorbereiden op het 2018 seizoen. Het nieuwe BK Enduro belooft héél interessant te worden met 7 wedstrijden in België, 3 in Frankrijk en 2 in Nederland. Zo wordt het kampioenschap héél all round, en moet je overal goed zijn. Dat belooft dus voor 2018!

Teamvanhoof