Rik Vierhuizen: ONK Enduro Harfsen

Een hele mooie dag met 3 mooie maar zeer droge proeven! Voor mij een hele goede dag, Het rijden ging vanaf de eerste meter lekker, heel goed en ik voelde me fit.
Ik kon 3 proeven winnen vandaag en deed leuk mee in de scratch. Het zat erg kort op elkaar wat het leuk maar spannend maakte! Voor de laatste proef lag ik nog 4de in de scratch, met enkele seconden voorsprong op de rest van de top 8. Ik merk dat ik steeds betere aansluiting krijg bij de vaste waarden van de Nederlandse Enduro. Helaas heb ik nog veel verval in mijn tijden door fouten, maar het gaat iedere wedstrijd beter.

Op het eind van de dag kreeg ik helaas te horen dat ik gediskwalificeerd ben. Al in de eerste ronde zou een Marshall hebben gezien dat ik in de eerste proef 45 seconden zou hebben afgestoken. Ik reed daar een nette 6de scratch tijd. Niks bijzonders, maar gewoon goed. Wat een domper, en wat oneerlijk. 45 seconden? Hoe kan dat zonder iemand in te halen in de proef? Hoe kan dat en dan gewoon een gemiddelde tijd van je hele dag rijden?
Ik ben dankbaar voor iedere vrijwillige marshall, dat die er voor ons staan. Maar het is jammer dat ik de dupe ben geworden van deze foute beslissing.