Geslaagd OTR weekend motorclub EL Moto

Afgelopen 16 t/m 20 mei was het weer tijd voor het jaarlijkse otrweekend van motorclub EL Moto. Deze keer werd besloten om af te reizen naar Roemenië
om precies te zijn naar Rienk Tuinstra in Sibiu , de plaats waar de Redbull Romaniacs verreden wordt. We waren met 17 man waarvan de jongste 20 jaar was en de oudste 67. 15 mannen gingen met het vliegtuig en 2 mannen gingen met een kleine vrachtwagen en aanhanger geladen met 17 motoren en alle bagage richting Sibiu. Rienk zorgde voor het vervoer vanaf de luchthaven naar het appartement en de mannen met de vrachtwagen kwamen iets later aan. (waren wel een dag eerder aangereden).

We werden hartelijk ontvangen door Rienk en zijn vriendin met een lekker biertje en een borrel ( ook niet onbelangrijk bij ons) We hadden de driedaagse trip geboekt ,elke dag een uitgebreid ontbijt, s’middags eten bij een lunchtent waar we met de motor langskwamen en s’avonds kon je kiezen barbecueën, iets laten brengen of uit eten in de stad. Het was allemaal prima.

Dan het rijden zelf. Wat een variatie is er daar. We hebben werkelijk alles meegemaakt, kruipdoorsluipdoor, steile klimmen, moeilijke afdalingen, beekjes omhoog en omlaag, open vlaktes omhoog en omlaag tussen de koeien en schapen en de vele loslopende honden door. Soms liet Rienk ons kiezen voor een moeilijke of een makkelijke route. Dan mocht je zelf weten met wie je meeging. Een groep ging met Rienk mee en de andere groep met Bobo. (Rienks Roemeense assistent). Deze 2 kunnen allebei ontzettend goed met de motor overweg. Je kijkt je ogen uit. En het mooie is, ze helpen je altijd zowel Rienk als Bobo, al zijn het er 1 , 2 of 7, ze laten niemand achter. Onderweg kreeg je nog vele tips, houding op de motor, wat te doen in de klim, hoe te remmen in de afdaling en wat te doen met de afstelling van de motor.(vooral banden, ontzettend slap). Ook als je stukken had, geen probleem voor die 2, rugzak af en sleutelen. We hebben 3 dagen prachtige routes gehad en ook s’avonds ging het er ruig aan toe met vele sterke verhalen. De 3 dagen vlogen voorbij dus na de laatste rit weer motors en bagage laden en de volgende dag richting Nederland. Al met al een zeer geslaagd weekend wat zeker voor herhaling vatbaar is.