MIRJAM POL KANDIDAAT WERELDTITEL BAJA WORLD CUP 2021 WOMEN

Met nog één wedstrijd op de Baja World Cup agenda is het ongelofelijk spannend geworden in het dames-klassement. De uitslag van de finalewedstrijd, de Baja Portalegre 500, zal uiteindelijk bepalen wie er wereldkampioen gaat worden. 

Pol besloot in februari van dit jaar deel te nemen aan de Baja World Cup 2021 nadat zij een aantal maanden daarvoor besloot niet deel te nemen aan de Dakar rally 2021. “Nu ik afgelopen januari geen Dakar rally heb gereden wil ik wel graag internationale wedstrijden rijden. Dat is de beste vorm van trainen. Een baja bestaat uit maximaal twee of drie wedstrijddagen. Ik ben eigenlijk een dieseltje en kom normaal gesproken pas na een paar dagen echt goed op gang. Baja’s zijn dus wedstrijden die niet echt in mijn straatje liggen. Daardoor moet ik uit mijn comfortzone komen en ik denk dat dat goed is en leerzaam kan zijn”, liet Pol destijds weten.

Ik ga ervoor!
Deelname aan de Baja World Cup 2021 is een goede voorbereiding op Dakar 2022 gebleken. Zij kon trainen en in een wedstrijdritme komen en daarnaast zorgde zij dit voorseizoen voor successen waar ook haar sponsoren met een goed gevoel op terugkijken.

Ze is niet de favoriet om juist deze laatste Baja-wedstrijd te winnen. “Op papier maak ik wellicht geen kans, het is niet mijn soort ondergrond en we rijden niet met mijn favoriete roadbook, maar… dat zegt uiteindelijk allemaal nog niets! Ik ben nu zo dicht bij een wereldkampioenschap, dichterbij kom ik waarschijnlijk nooit meer. Simpelweg omdat mijn budget normaal gesproken opgaat aan de Dakar rally.”

Reële kans op wereldtitel?
Hoe schat Pol haar eigen kansen op de wereldtitel in? “Ik heb er goed over nagedacht. Ik ga ervoor, kans of geen kans. Niemand krijgt van mij iets cadeau. Het is een technische risicosport, er kan van alles gebeuren, bij iedereen. Ook al waren de baja-wedstrijden als voorbereiding bedoeld, een wereldtitel zou dan toch wel een hele mooie bijkomstigheid zijn!”

De laatste wedstrijd in de Baja World Cup 2021, de Baja Portalegre 500, staat vrijdag 29 oktober en zaterdag 30 oktober op het programma en wordt verreden in Portugal.