SALZ enduro Amersfoort bijna klaar!

Zoals vermeld op de endurokalender gaat MSV SALZ in Amersfoort zijn eerste enduro organiseren op 11 oktober a.s. De SALZ Enduro Midden Nederland is inmiddels met steun van de OET en Ab van Merkestijn zo goed als volledig voorbereid. In overleg met militaire terreinbeheerders zijn de route en proeven in kaart gebracht en voeren bijna volledig over militair terrein. Daaronder de oefenterreinen Leusderheide en Vlasakkers die garant staan voor vele kilometers route en bovendien twee afwisselende proeven van maar liefst 11 km per stuk. Dat dit zeer gevarieerd terrein niet alleen een pure enduro smulpartij zal worden maar ook iets zal vragen van enige conditie, laat geen twijfel. Er is nog een derde proef voorzien, een special van ruim 2 km op en rond het crosscircuit van de MSV. Al met al komt de route op 65 á 70 km die de inters en nationalen drie maal afwikkelen en de daglicenties twee keer.

Geen verkenning op de oefenterreinen
Elk voordeel heeft zijn nadeel en bij zowel de lange Vlasakker en Leusderheide proef die geheel op afgesloten militair gebied liggen is vooraf verkennen niet mogelijk, niet per fiets maar ook niet te voet. Ook op de wedstrijddag zelf geldt de beperking en mogen alleen deelnemers op de proef. Een uitdaging die de gemiddelde endurorijder makkelijk aan kan 😉

It giet aon!
Hoewel er nog ‘onder voorbehoud’ staat op de kalender van enduro.nl zal het met de vergunningen helemaal goed komen daar defensie volledig meewerkt om dit tot een succes te maken (net als in Havelte en Eindhoven/Veldhoven).

Endurokalender NL
Al met komen er nog 7 enduro wedstrijden dit najaar beginnend met Havelte op 4 okt gevolgd door Salz, Vorden, Hellendoorn en Zelhem. Dan een weekje rust vanwege de zesdaagse waarna Harfsen op 15 nov aan de beurt is. De afrondende Kampioensrit is op 28 en 29 nov in Enter waarvan organisator EMC bekend staat vanwege de zorgvuldigheid en mooie proeven, maar ook vanwege de geintjes die elke weer uit de hoge hoed komen. Het wordt ongetwijfeld weer een mooi enduro najaar.

Alex Peters.

Alex Peters