KNMV Enduroselectie 2014-2015 een feit!

Op initiatief van de Promo Groep is begin dit jaar begonnen met het samenstellen van een groep met talentvolle jonge endurorijders (zowel uit de ONK Enduro- als jeugdendurocompetitie) waarmee endurotalentontwikkeling van onderaf aan wordt opgebouwd. En doordat gediplomeerde motorsporttrainers (met enduro ervaring) hun medewerking aan dit initiatief hebben toegezegd, is de KNMV aangehaakt met als doel: nieuwe talentvolle endurorijders te begeleiden en op te leiden naar een mondiaal niveau wat leidt tot Nederlandse deelname aan de ISDE. Ambitieus? Jazeker, maar de wijze waarop heeft uitgewezen dat het succesvol is (kijk maar naar de motocross).

De afgelopen maanden is er achter de schermen heel veel gebeurd, diverse malen overleg geweest met mensen achter de Promo Groep en was er KNMV begeleiding (Kees vd Ven en Erik Davids) die naar de EK Enduro’s zijn afgereisd om de Nederlandse rijders te ondersteunen. Zelfs een WK Enduro in Spanje is door oranje meegereden (de media daar had het over “een oranje invasie is neergestreken”). Met de rijders uit de voorselectie is een meeting belegd waarin de plannen voor endurotalentwikkeling aan de orde zijn gekomen en wat er van een selectierijder wordt verwacht om zich verder op sporttechnisch vlak te ontwikkelen. “Voor wat, hoort wat” dus van de toekomstige selectierijder houdt zich aan de KNMV selectierichtlijnen.

De KNMV enduroselectie is nu een feit. De enduroselectie 2014-2015 bestaat uit tien endurorijders, verdeelt over twee selecties:

TOPSELECTIE:

Lucas Dolfing, Bas Klein Haneveld, Robin Nijkamp, Thierry Pittens en Wesley Pittens

SUBSELECTIE:

Nina Klink, Michel Hoenson, Kay Hulshof, Vincent Rikhof en Bjorn Sloot.

De komende maanden zal Erik Davids, gediplomeerd motorsporttrainer (JMT) en welbekend in de enduro, de selecties trainen en in praktische zin begeleiden. Verder zal aan het “team om het team heen” gebouwd gaan worden.

Selectietraining Havelte

Op maandag 29 september jl. was de gehele selectie uitgenodigd door Peter Hageman (enduroteam 11 LMB) om een dag te komen trainen op het militair oefenterrein in Havelte. Daar wordt jaarlijks de ONK enduro `Jos Leunissen Memorial` gehouden ter nagedachtenis aan Jos Leunissen, Nederlands beroepsmilitair en fervent endurorijder, die in 2007 in Afghanistan is omgekomen.

Voor de selectierijders worden het de komende maanden drukke tijden, het ONK Enduroseizoen gaat op 4 oktober a.s. weer van start (in Havelte) en bijna wekelijks is er een wedstrijd om te rijden tot aan de Kampioensrit in Enter. Verder zal de selectie op conditioneel vlak aan de slag gaan, wordt er o.l.v. van Erik Davids trainingen afgewerkt en gaan de selectierijders zich doelen stellen om naar toe te werken. Doel is om in september 2015 met een team aan de ISDE in Slowakije te kunnen deelnemen.