Enduroclub Drenthe: Drentse overwinning op Drentse zandgrond!

Zaterdag 4 oktober, start van de laatste wedstrijden voor het ONK Enduro, ditmaal in ons eigen mooie Drenthe. Ondanks dat een aantal rijders van de club geblesseerd is, verschenen er nog zeven rijders op het startpodium. Aangevuld met vier daglicentie-rijders was het nog een mooie club bij elkaar.

In de E1 klasse startte Lucas Dolfing om 09.01 uur aan zijn vijf ronden. Geconcentreerd als altijd reed Lucas zijn wedstrijd. Van de totaal tien proeven kon Lucas in zes proeven de eerste tijd neerzetten wat resulteerde in een welverdiende eerste plaats in de dagzege. Lucas behield zijn eerste plaats in het totaalklassement.

Gerard Steenbergen en Bram Gonlag verschenen op het podium voor de klasse EV40. Gerard had een week met korte nachten achter de rug maar ondanks zijn slaaptekort behaalde hij een vijfde plaats. Zowel in de dagzege als in het totaal klassement. Bram zijn motor was tijdens de laatste proef moeilijk te besturen. Na de wedstrijd bleek de voorvorkkering lek te wezen. Nog even sleutelen dus voor Amersfoort. Bram behaalde deze dag een zevende plaats en staat in het totaalklassement op een achtste plaats.

Sander Boer vertrok om 09.17 uur van het podium, uitkomend in de klasse N2. Sander reed goed en behaalde met name tijdens de eerste ronden goede scores in de proeven. Sander behaalde een nette derde plaats in het dagklassement en staat op een goede tweede plaats in het totaalklassement.

Bert Hardenberg had zich de hele week verheugd om met twee dames op het startpodium te mogen staan. Helaas voor Bert werden de starttijden  veranderd en moest hij genoegen nemen met twee heren. Bert rijdt in de klasse NV40 en reed zichzelf naar een zesde plaats deze dag. In het totaalklassement staat Bert op een goede derde plaats.

Roelan ter Haar reed bijna een thuiswedstrijd. Vrolijk als altijd besloot hij in de laatste ronde dan toch maar wat minder met zijn fans te kletsen zodat ook hij voldoende tijd had bij de tankstop om nog even wat te eten. Roelan behaalde een 19e plaats in de klasse N2 en staat op plaats 33 in het totaalklassement.

Jaap Panjer verscheen in de klasse N3 op het podium voor zijn eerste wedstrijd dit jaar. Ondanks dat Jaap nog niet veel gereden heeft, wist  hij nog prima zijn toeter te vinden om zijn dorst duidelijk te maken aan de verzorger. Jaap behaalde een 11e plaats en staat op plaats 25 in het totaalklassement.

Bij de daglicenties startten Klaas Snippe, Jonny Karst, Gerd Hogelink en Erik Sander. Zoals ieder jaar in Havelte worden zij getankt door de verzorgers van de ECD. Jonny reed goed door wat resulteerde in een tweede plaats, net als vorig jaar in Havelte. Erik behaalde plaats 21, Gerd plaats 15 en Klaas plaats 29.

De enige tankstop werd ditmaal bemand door Gezinus Ottens, Frank Darwinkel en Chris Gonlag. Daarnaast stonden Erwin Wolting en (makkie)René Kuipers bij de proeven om de dorstige mannen te voorzien van drinken. Het was te merken dat de wedstrijd in Drenthe plaatsvond. Veel familieleden en andere belangstellenden kwamen een kijkje nemen. Het weer werkte natuurlijk ook goed mee.
Al met al was het een prima dag met een paar goede uitslagen. MC Havelte bedankt voor de organisatie!

De Enduro Club Drenthe wordt gesponsord door:
– Scholtmeijer benzine-en dieseltuning
– Installatiebedrijf Panjer
– Albert Speelman
– Autobedrijf Mulder
– Bakkerij ´t Aole Ambacht
– Bouwservice Oosting
– Bram Gonlag
– Dolfing machinistverhuur
– HEBO engineering
– Installatiebedrijf Steenbergen
– Jaap Eggens
– Maurits Enting, freelance diver
– NDMX parts
– RtH service
– Schildersbedrijf Hardenberg
– VOF Bouwmeester