Goed weekend voor Hans Vogels.

Na een lange “vakantieperiode” is afgelopen zaterdag in Havelte het tweede gedeelte van het enduro seizoen 2014 begonnen. Hans won hierbij zijn klasse E2 en werd derde in de scratch. Op zondag nam Hans deel aan de laatste MotoCross MX open te Oss, en behaalde daar middels twee 5e plaatsen een derde plaats in de eindstand van het Open Nederlands Kampioenschap.

Hans had begin augustus een blessure aan zijn vinger opgelopen, en heeft daardoor een hele tijd niet met de motor kunnen rijden. De laatste weken heeft Hans weer wat met de motor kunnen rijden, maar heeft het juiste ritme nog niet te pakken.

In Havelte was een route uitgezet van 45 km met daarin twee proeven. De proeven waren op de tankbanen van het militair terrein en deze route moest men 5 keer rijden. De tweede proef moest men twee keer het rondje rijden, waardoor het een lange proef werd. Hans begon uiterst gemotiveerd aan de proeven en wist zelfs in de eerste ronde, de tweede proef de snelste tijd neer te zetten.

Naar gelang de wedstrijd volgde moest Hans met kleine verschillen genoegen nemen met tweede en derde plaatsen in de scratch. In zijn klasse E2 kon Hans nog enkele proeven de snelste zijn, maar behaalde uiteindelijk ook op enkele proeven een tweede plaats. Uiteindelijk wist Hans zijn klasse E2 te winnen, en een derde plaats te behalen in de scratch. Na drie wedstrijden staat Hans aan de leiding van het kampioenschap in zijn klasse E2 en de scratch.

Na de Enduro had Hans erg veel last van de blessure aan zijn vinger, maar reed op zondag toch de laatste wedstrijd meetellend voor MX open te Oss. Hans zette tijdens de tijdtraining de 4e tijd neer, en omdat er van de MX2 klasse en de MX open klasse weinig rijders waren, werden deze twee klassen samengevoegd voor de wedstrijd. Hans startte de eerste manche rond de 8e plaats en kon in het begin het tempo goed volgen. Naar gelang de wedstrijd vorderde reed Hans zich naar een 5e plaats, en werd dan ook als 5e afgevlagd.

De tweede manche ging Hans rond de 15e plaats de eerste bocht in, maar reed zich in een halve ronde naar een 9e plaats. Naarmate de wedstrijd volgde reed Hans zich enkele plaatsen naar voren en werd uiteindelijk op een 5e plaats afgevlagd. Middels deze uitslagen werd Hans 6e in de daguitslag en 3e in de eindstand van de MX open klasse.

Het motorcross seizoen is nu afgelopen, en Hans kan zich nu volledig op het enduro seizoen gaan voorbereiden. Gezien de korte voorbereidingstijd de afgelopen weken, was Hans erg blij met deze uitslagen en ziet dan ook het verdere seizoen met volle vertrouwen tegemoet. De volgende wedstrijd van Hans is de Enduro te Leusden.

Stichting motorsport Hans Vogels.

http://www.hansvogels.com

https://www.facebook.com/hansVogelsEnduro

https://twitter.com/hans_vogels