Winst voor de gebroeders Pittens in het ONK Enduro in Havelte

De gebroeders Pittens hebben zaterdag de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Havelte weten te winnen. Op vrijdag hadden Thierry en Wesley de proeven gelopen en waren er klaar voor om er op zaterdag tegenaan te gaan. De weersomstandigheden waren super in Havelte en dit zorgde ervoor dat de proeven er mooi in lagen. Wel was al snel duidelijk dat het een zware dag zou gaan worden.

Wesley reed in de eerste minuut en dit zorgde ervoor dat hij als eerste bij de proeven aan kwam. In de eerste ronde was het nog erg vlak en door het witte afzettingslint was het soms moeilijk te zien waar je heen moest. Door een aantal kleine foutjes verloor hij in de eerste ronde zes seconden op Mark Wassink. Gedurende de dag liep zijn achterstand op naar negen seconden maar met nog 2.5 ronden te gaan begon Wesley iedere keer iets van zijn achterstand af te knabbelen. De proeven werden zwaarder en het rijden met Wesley begon beter en beter te gaan. In de laatste paar proeven was Wesley steeds iets sneller als Mark en slaagde er uiteindelijk in om de E3 klasse winnend af te sluiten met een verschil van elf seconden op Mark Wassink. Ook won Wesley de scratch in Havelte.

Thierry had er zin in en begon gemotiveerd aan de dag. Gelijk had hij een goed ritme te pakken en wist in alle proeven een snelle tijd op de klokken te zetten. Thierry won de A1 klasse met een verschil van zeven minuten op de tweede man. Wel had hij in een proef een keer veel oponthoud omdat hij wat problemen kende maar wist ondanks dit toch de scratch te winnen.

Na drie wedstrijden staat Wesley aan de leiding in het Open Nederlands Kampioenschap E3 en Thierry leidt het kampioenschap in de A1 klasse. Aanstaande zaterdag gaat het kampioenschap verder in Amersfoort.