Gebroeders Pittens winnen ONK Enduro in Hellendoorn

De gebroeders Pittens uit Vorstenbosch hebben zaterdag beiden hun klasse weten te winnen bij de zesde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn. Wesley streed de hele dag met Mark Wassink om de overwinning in de E3 klasse. Het was spannend tot het einde maar toen Mark hard ten val kwam en zijn sleutelbeen brak kon Wesley onbedreigd naar de zege rijden. Thierry was goed op dreef en zette in alle proeven snelle tijden neer. Hij wist met grote voorsprong de A1 klasse te winnen en won hiermee tevens de scratch van de nationalen.

Op vrijdag werden de proeven verkent. Op dat moment was alleen de proef op het privecircuit van Ceriel Klein Kromhof wat nat. Echter dit vormde opdat moment nog geen probleem. Toen de gebroeders Pittens op zaterdagochtend weg reden, werd het hoe dichter ze bij Hellendoorn in de buurt kwam steeds natter. Het beloofde dan ook een natte en gladde enduro te gaan worden.

Voor Wesley verliep de eerste proef gelijk al aardig goed en de snelheid zat er goed in. Echter in de tweede proef ging het even fout toen er lint was weggereden. Dit kostte Wesley wat tijd maar in de derde proef herstelde hij zich weer en zette een nette tijd op de klokken. Ook in de tweede ronde zette Wesley zijn goede ritme verder en had een spannend gevecht met Mark Wassink om de overwinning. In de laatste ronde gingen beide rijders in dezelfde seconde de proef in. Voor Wesley verliep deze proef perfect maar Mark kwam helaas hard ten val en brak hierbij zijn sleutelbeen. Omdat Wesley geen druk meer had van Mark ging de scherpte er een klein beetje af en dit resulteerde in een aantal kleine foutjes. In de laatste proef was hij weer beter geconcentreerd en heeft de enduro op gecontroleerde wijze uitgereden. Met een voorsprong van twee minuten en 44 seconden op Erwin Plekkenpol sloot hij de E3 klasse winnend af.

Thierry ging gelijk goed van start en wist vanaf de eerste ronde goede tijden op de klokken te zetten. In proef 3 deed hij iedere ronde goed mee in de scratch van de inters en dit is dan ook echt het doel van Thierry geworden voor volgend jaar. Omdat alle proeven goed verliepen, wist hij de A1 klasse met een voorsprong van maar liefst zestien minuten op de tweede man winnend af te sluiten. Ook won hij de scratch van de nationalen en is hiermee wederom verder uitgelopen op zijn naaste concurrent.

Aankomende zaterdag beginnen de gebroeders Pittens als leider in hun klasse aan de zevende ronde om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Zelhem.