Hans Vogels wint met veel moeite de ONK Enduro te Zelhem

Met veel moeite wist Hans afgelopen weekend de ONK Enduro van Zelhem te winnen. Wat Hans ook probeerde het lukte net niet, en telkens als hij een kleine voorsprong had opgebouwd , werd deze weer teniet gedaan door een foutje. Uiteindelijk kon Hans in de vierde ronde een kleine afstand nemen op de concurrentie en alsnog de dagoverwinning binnenhalen.

Er was in Zelhem een mooie route uitgezet met daarin drie pittige proeven verwerkt, en deze route moest men vier keer rijden.

De eerste proef was op en om de motorcrossbaan van Halle. Deze proef moest men twee keer rond rijden. De eerste ronde zette Hans meteen een snelle tijd en nam gelijk afstand op de concurrentie. De tweede ronde reed Hans een erg slechte tijd en kwam op een flinke achterstand op de concurrentie. De derde en vierde ronde reed Hans hier goede tijden en kon weer afstand nemen op de concurrentie.

De tweede proef was op een maïsland met daarin een watergat verwerkt . In de eerste ronde zette Hans een gelijke tijd als de tegenstanders. De tweede ronde ging het ook weer gelijk op met de tegenstanders, maar in de derde ronde maakte Hans bij het uitkomen van het watergat een fout en viel. Het duurde lang alvorens hij zijn weg kon vervolgen, en kreeg weer een achterstand te verwerken. De vierde ronde ging het een stuk beter en kon Hans de schade beperkt houden.

De derde proef was een gecombineerde proef in bosrijke omgeving met veel kruip en sluipdoor, maar ook met een extreem daarin verwerkt. De eerste ronde maakte Hans net voor de finish een foutje, en moest een stuk van de voorsprong van de eerste twee proeven inleveren. De tweede en derde ronde ging Hans beter af en kon hij een kleine voorsprong opbouwen. In de vierde ronde zette Hans op deze proef nog een goede tijd en wist toen dat de dagoverwinning binnen was.

Commentaar Hans : Dat het niet altijd makkelijk gaat, daar ben ik vandaag weer achter gekomen. Today Offday, van alles meegemaakt en niet mijn ritme kunnen vinden. Ik heb op karakter en met de tanden in het stuur toch nog mijn klasse en de scratch van sterk rijdende tegenstanders weten te winnen. Deze dag afvinken en vooruit kijken.

De volgende wedstrijd van Hans is de RTL GP Dakar Pre Proloog te Valkenswaard.

Stichting motorsport Hans Vogels.

http://www.hansvogels.com

https://www.facebook.com/hansVogelsEnduro

https://twitter.com/hans_vogels