Hans Vogels wint voor de 8e keer de Nederlandse titel tijdens de ONK Enduro (tweedaagse) te Enter

Hans na de finish, en weet dat voor de 8e keer het kampioenschap binnen is..Middels de overwinning van deze tweedaagse te Enter, wist Hans voor de 8e keer Nederlands kampioen te worden en voor de 7e keer de tweedaagse en de scratch te winnen in zijn carrière.
Het was een zware tweedaagse welke onder goede weersomstandigheden werd verreden. Vier ronden met daarin 3 proeven van gemiddeld 6-7 minuten proeftijd moest er elke dag worden verreden. Met op de tweede dag in de laatste ronde nog een extra proef moesten er in totaal 25 proeven worden verreden in twee dagen.
De combinatie van de vier ronden met lange proeven maakte het tot een zware enduro, waarbij de onderlinge verschillen tussen de rijders erg minimaal waren.

Hans ging van start met de ambitie om in dit weekend voor de 8e keer Nederlands kampioen te worden, voor de 7e keer de tweedaagse te winnen, en voor de overwinning van de scratch stand van het gehele seizoen 2014.

Zoals gewoonlijk begon Hans uiterst gemotiveerd op zaterdag aan de proeven en kon zijn voorsprong op de concurrentie per ronde geleidelijk aan opbouwen. Hans maakte op zaterdag maar een klein foutje en wist de eerste dag met een voorsprong van ruim 19 seconden af te sluiten.
Zoals we gewend zijn, nog even een vers achterbandje na de eerste dag, zodat er de tweede dag weer voldoende grip is.

Op de tweede dag kon Hans niet goed in zijn ritme komen. Hans kon vandaag op enkele proeven wel de snelste tijd zetten, maar kon zijn voorsprong in het begin van de tweede dag niet groter maken. Gedurende de tweede dag moest Hans de opgebouwde voorsprong van de eerste dag een stuk inleveren, en wist uiteindelijk met ruim 4.5 seconden voorsprong de tweedaagse te winnen.

Hans na de finish, en weet dat voor de 8e keer het kampioenschap binnen is..

Commentaar Hans :
Het zit erop, het ONK Enduro!!! 8 keer Nederlands Kampioen en 7 keer de kampioensrit gewonnen overal. Eindelijk Toine v Dijk verslagen met 6 kampioensrit overwinningen. Wie gaat dat nog ooit overtreffen.?? Het was voor mij mentaal en fysiek een zwaar weekend. Ik wil mijn achtste titel op dragen aan Jan v Beek, een motorsport man in hart en nieren. Jan is helaas een week geleden overleden. Verder wil ik iedereen die mij steunt en support bedanken voor jullie belangstelling!
Groeten Hans Vogels #8 Times

De volgende wedstrijd van Hans is de Dakar 2015.

Stichting motorsport Hans Vogels.
http://www.hansvogels.com
https://www.facebook.com/hansVogelsEnduro
https://twitter.com/hans_vogels