Gebroeders Pittens pakken de titels in het ONK Enduro

De gebroeders Pittens hebben het Open Nederlands Kampioenschap Enduro met drie Nederlandse titels af weten te sluiten. Thierry domineerde tijdens de kampioensrit in Enter de A1 klasse en verzekerde zich van de titel. Ook werd hij kampioen in de scratch van de nationalen. Voor Wesley werd het toch nog erg spannend in Enter want hij viel op de eerste dag uit met een mechanisch probleem. Gelukkig kon hij ondanks een zware valpartij de tweede dag wel winnend af sluiten en de titel in de E3 klasse veilig stellen.

Nadat op donderdag de Husqvarna motoren zonder problemen door de keuring kwamen, gingen de gebroeders Pittens richting de proeven om deze uitvoerig te verkennen. De proeven waren mooi met erg veel bochten en dit zorgde toch voor een technisch aspect.

Op vrijdag begon Wesley soepeltjes aan de dag. Zijn tijden in de proeven waren goed en zo wist hij een mooie voorsprong op te bouwen. Echter in de derde ronde sloeg het noodlot toe want hij kreeg te kampen met een mechanisch probleem. Wesley zag zijn kampioenschap al zo aan zijn neus voorbij gaan maar ging ijverig aan de slag om de motor op tijd klaar te hebben zodat hij op de tweede dag toch nog kon starten. Hij slaagde erin om zijn motor binnen de tijd in te leveren en kon zo toch nog strijden voor de titel, al stond hij voor aanvang van de dag wel twee punten achter op leider Erwin Plekkenpol.

Op zaterdag startte de motor direct en vol goede moed begon hij aan de dag. Tijdens de eerste ronde wist hij al een grote voorsprong op te bouwen. Echter in de tweede ronde sloeg het noodlot toe want in proef 3 kwam hij hard ten val en was hierbij even de weg kwijt. Door de valpartij verloor hij 49 seconden op Erwin en had op dat moment nog twintig seconden van zijn voorsprong over. Met nog vier uur te gaan werden de pijnstillers de beste vriend van Wesley. Met een extra niergordel rondom zijn pijnlijke ribben zette hij zijn weg voort. Ondanks de pijn wist hij in iedere proef toch net iets sneller te rijden als Erwin en zo verzekerde hij zich van de Nederlandse titel in de E3 klasse.

Op maandag heeft Wesley een bezoek gebracht aan het ziekenhuis en gelukkig werden hier geen breuken geconstateerd. Wesley zal voorlopig rust nemen en probeert er tijdens de Twin Air Superenduro in Schijndel weer bij te zijn.

Thierry reed super goed en makkelijk. Hij reed top vijf scratch tijden en bouwde zijn voorsprong op de concurrentie alleen maar verder uit. Wanneer Thierry de eerste dag zou winnen, zou hij al kampioen zijn in de A1 klasse. Hier slaagde hij in en dit betekende dat hij ontspannen aan de tweede dag kon beginnen. Ook op de tweede dag liep alles op rolletjes voor de rijder uit Vorstenbosch en zo won hij de Nederlandse titel A1, scratch nationalen, rookie klassement en de scratch van de 2-daagse. Volgend jaar zal Thierry de overstap maken naar de E1 klasse en kijkt hier nu al erg naar uit!

Op 27 december zullen de gebroeders Pittens van start gaan in de Twin Air Superenduro in Schijndel.