Veelbelovende start enduro seizoen voor BETA rijders

De kop is er af, de eerste strijd is gestreden ! MAC Veldhoven had er, ondanks dat de weergoden niet echt meewerkten, weer een prachtig evenement van gemaakt. Zéker niet te gemakkelijk.
De BETA rijders overheersten de E2 klasse met grote overmacht. Gastrijder Sascha Meyhoff gaf gelijk in de eerste ronde al zijn visitekaartje af en wist zonder tegenstand de overwinning in deze klasse binnen te halen op zijn RR250.

BETA – Super B teamgenoten Bas Klein Haneveld (RR390) en kersverse inter Bjorn Sloot (RR250) streden constant in de top mee en wisten respectievelijk een 2de en 4de plaats binnen te halen op hun Liqui Moly gesmeerde machines. Bas is dus weer terug waar hij hoort na een seizoen vol tegenslagen en Bjorn verraste, net als vorig seizoen bij de nationale rijders, nu weer vriend en vijand in zijn eerste optreden bij de inters.

Oók de E3 klasse leverde een zinderende strijd op, waarin BETA – Super B rijder Wesley Pittens op zijn RR480 één van de toonaangevende rijders bleek. De nog niet helemaal van een blessure herstelde regerend E3 kampioen uit Vorstenbosch moest echter in de laatste 500 meter een zekere topklassering afgeven in een alles of niets poging om de hoogste trede te bereiken. De concurrentie kreeg zo de overwinning in de schoot geworpen.

Vierde rijder Allan Davids deed echter wat hij moest doen en zorgde er zo voor dat het BETA – Super B team de tweede plaats in de merkencompetitie binnenhaalde.

Het tweede BETA team in de merkencompetitie, met rijders Hans Sloot, Harry Heijink, Jeffrey Kamphuis en Frank Boomkamp kwam, in tegenstelling tot veel andere merkenteams, als geheel aan de finish en zij pakten daarmee ook een mooie derde plaats in de merkencompetitie.

De vele andere BETA rijders maakten er ook een prachtige dag van en deden het Fun Bike imago van BETA alle eer aan.

Het volgende evenement voor de BETA rijders is over 2 weken in Holten, waarna de BETA – Super B rijders zich gaan voorbereiden op hun eerste EK wedstrijd, 11 en 12 april in Italië.