Maak kennis met de enduro sport en doe mee aan het opstapprogramma

Enduro is gaaf; het is knokken tegen jezelf, tegen de klok, tegen de route en tegen de rest. Een fantastische sport die het proberen waard is. Sinds een aantal jaar kunnen jeugdrijders (14 t/m 20 jaar) deelnemen aan jeugdenduro wedstrijden. Een mooie en steeds populairder wordende competitie.

Opstapprogramma 2015
Dit jaar start, op initiatief van KTM Nederland en Husqvarna Nederland in samenwerking met de KNMV, een opstapprogramma tijdens de jeugdenduro wedstrijden van 2015. Tijdens alle wedstrijden stellen zowel KTM als Husqvarna 125cc enduromotoren beschikbaar voor wildcardrijders. Dit betekent dat bij elke jeugdenduro nieuwe enthousiaste rijders kennis kunnen maken met de enduro sport. De wildcardrijders worden door dealers geselecteerd en deze rijders kunnen eenmalig deelnemen aan het opstapprogramma.

KTM stelt een KTM 125 EXC ter beschikking. Deze motor staat READY TO RACE klaar op de wedstrijddag. Alles staat klaar, het enige wat de rijder moet meenemen is crosskleding.
Husqvarna stelt TE125 motoren ter beschikking. Ook deze motor staat inclusief brandstof en begeleiding klaar voor de wildcardrijder.

Kick-off in Westerbork
Zaterdag 21 maart was de kick-off van het opstapprogramma. Drie enthousiaste rijders stonden voor het eerst aan de start van een jeugdenduro. Alle drie: Marcel Conijn, Rick Folkers en Sven de Wit, vonden het fantastisch. Het manoeuvreren tussen de bomen, de extreme enduro over de lastige obstakels etc. ze vonden het geweldig. Elke ronde, van de in totaal vijf ronden, leerden ze iets bij en ontdekten ze wat enduro precies was. “Dit was mijn eerste, maar zeker niet mijn laatste enduro wedstrijd” aldus Rick Folkers.

Kalender 2015
Na de succesvolle kick-off tijdens de jeugdenduro van Westerbork staan er nog vijf wedstrijden op de kalender van 2015.

  • 18 april                   ONK Jeugdenduro            Bornebroek
  • 29 augustus            ONK Jeugdenduro            Eersel
  • 19 september          ONK Jeugdenduro            Eindhoven
  • 11 oktober              ONK Jeugdenduro            Bergeijk
  • 8 november            ONK Jeugdenduro            Oirschot

Aanmelden
Ben je nieuwsgierig geworden naar de enduro sport? En wil je ook een keer deelnemen aan een jeugdenduro wedstrijd. Meld je dan bij een KTM of Husqvarna dealer.

Hieronder twee videolinks van Westerbork:
KTM Enduro Westerbork
https://youtu.be/5Vg-5x6GmoY

Husqvarna Enduro Westerbork
https://youtu.be/nyOyAIFonG4