Van Hoof sluit aan bij de top

Persbericht Mathias Van Hoof  Belofte Enduro
Exact één maand na de vorige manche in Buzancy die, net als nu, op Franse bodem werd gereden, liet KTM-rijder Mathias Van Hoof zien dat de successen van de afgelopen wedstrijden geen toevalstreffers waren. Het Franse Rocroi was op zondag 31 mei de de gaststad voor de zesde manche van het Belgisch Kampioenschap enduro. Net zoals in Buzancy reed Mathias zich naar de vierde stek, in het totale E1 klassement maar werd bij de Belgen weer mooi derde en verstevigde zo verder zijn plaats in het tussenklassement.

In het Noord-Franse Rocroi stonden 520 rijders aan de start, onder hen niet alleen Belgen en Fransen, maar eveneens Zwitsers. Alle piloten reden in hun eigen nationale kampioenschappen, maar er werd eveneens een algemeen klassement bijgehouden, ideaal voor de statistieken dus. Hier was al snel te zien dat Mathias vandaag vooral concurrentie moest verwachten uit Franse hoek. De wedstrijd verliep over twee zeer lange ronden van maar liefst 165 km, wat resulteerde in zomaar even 8u50 in het zadel. In elke ronde kregen de rijders vier specials voorgeschoteld al moesten ze deze niet allemaal exact tweemaal rijden. De eerste special, volgestouwd met artificiële obstakels zoals een houten wip, een dieplader, houten balken en autobanden, diende drie keer afgewerkt te worden. De supersnelle tweede special werd dan weer wel tweemaal gereden, evenals de derde special die bestond uit een combinatie van wei en bos. De vierde en laatste special die eveneens op een wei werd gereden, maar waarbij er veel technische off-camber bochten lagen moest dan weer één enkele keer worden aangevat.

Al snel kregen we te zien dat de extra motortrainingen die Mathias afgelopen maand had ingelast, zijn vruchten hadden afgeworpen. Enkele specifieke motorcross traingen en wedstrijden zorgden voor een zichtbare hogere snelheid, terwijl de meerdere trialtrainingen het motorgevoel op de technische stukken duidelijk ten goede kwamen. Zowat bij elke doorkomst van de specials maakte de Racing Center piloot resoluut deel uit van de top 5. “Het was vooral fijn om of en toe Gauthier Lillo te kunnen kloppen op zijn sterkste punt, de motorcross proef, hier kon ik gelijkwaardige of zelfs snellere tijden laten noteren. Ik ben over het algemeen zeer tevreden van mijn resultaat. Ik maakte zo goed als geen fouten alleszins geen noemenswaardige en kwam nooit ten val. Ook niet toen halverwege de tweede ronde de hemelsluizen open gingen en alles plots een pak gladder werd. Eén keer heb ik wel wat kostbare tijd verloren door het dood remmen van de motor en ging op naar het einde toe misschien wat meer op safe rijden om geen onnodige risico’s te nemen, maar ik ben vooral tevreden met de duidelijke progressie die ik heb gemaakt” aldus Mathias.  Het is duidelijk dat hij nu in het kielzog zit van de twee leiders, Magin en Lillo.

In Ligue 1 werd de KTM-piloot aan boord van zijn EXC-F250 7e in het scratch klassement (van alle aanweizge nationaliteiten) en 3e in het Belgische scratch en E1 klassement. Door de eigen goede resultaten en de tegenvallende uitslagen van enkele naaste concurrenten nestelt Mathias zich stevig in de top drie in de tussenstand en vecht hij absoluut mee voor de overwinningen. “Ik ben zeer tevreden en gezien het feit de resultaten van de podiumrijders zo dicht bij elkaar liggen, we spreken hier over een handvol seconden, laat ik zien dat ze met mij absoluut rekening moeten gaan houden de volgende wedstrijden.”

Afspraak volgende zaterdag aan ‘Den Bosuil’ voor de tweede, bijzonder spectaculaire, endurocross georganiseerd door KTM Racing Center Deurne.