Wim Vanderheyden: BK DINANT

Hey off-road fanaten,
de negende proef van het BK enduro werd afgelopen zondag betwist in en rond Dinant. Sinds mensenheugenis een klassieker op de endurokalender, en met reden. De plaatselijke club bood de piloten drie mooie proeven en 70 kilometer route per ronde aan. Niet te verwonderen dat het gezellig druk was in de paddock. Opvallend veel Nederlanders vinden dit seizoen de weg naar onze wedstrijden en keren ‘s avonds met de glimlach terug. Meestal brengen ze de volgende keer een paar vrienden mee.

Door het mooie weer van de afgelopen week en de rotsachtige ondergrond van de streek waren de proeven betonhard. Dat deed mij kiezen voor de Dunlop Geomax Hard versie als voorband. De beste keuze voor deze omstandigheden maar dan mag het wel niet regenen. De weersvoorspellingen waren nogal tegenstrijdig maar ik waagde het erop.

Het bleek een goede keuze want het hielp mij de dag winnend af te sluiten en mijn voorsprong in het E3-kampioenschap uit te bouwen tot 29 punten.

Met nog één wedstrijd te gaan en maximaal 25 punten te verdelen, is de titel dus binnen. Teammaat Jeff Goblet is eigenlijk sneller maar door een schouderblessure opgelopen in Lierneux kan hij zich niet verdedigen. Als het een troost mag zijn, het blijft Husqvarna boven.

Komende zaterdag volgt de finale van het BK in Esneux. Dat belooft een mooie wedstrijd te worden met maar liefst vier proeven per ronde. De strijd om de scratch titel gaat er tussen Cédric Cremer en Cédric Melotte, gescheiden door 2 punten. Dat betekent dat wie voor de andere eindigt kampioen wordt, ikzelf verdedig er mijn vijfde plaats. Hoe het afloopt laat ik nog weten.

Wim #6

Alle uitslagen zijn hier te vinden.