SPECTACULAIRE 1e JEUGDENDURO IN LELYSTAD OP 5 SEPTEMBER

Op 5 september 2015 is het zover. In Lelystad wordt de eerste Jeugdenduro in het midden van Nederland georganiseerd.
Op en rond het circuit van MC Flevoland zal op 5 september een prachtig nieuw parcours liggen waar jonge enduro rijders van kunnen smullen.
De totale route zal ongeveer 20 kilometer (!!) lang zijn waarin 2 proeven zijn opgenomen.
Eén van de proeven zal onder andere bestaan uit het harde crosscircuit, kruip door sluip door en een extreme gedeelte.
De tweede proef zal over akkers lopen en is, gelet op de lengte, een echte proef voor doorzetters. Gestreefd wordt om ongeveer 10 minuten te rijden van start tot finish!
Een route van 20 kilometer met 2 lange zware proeven mag met recht een uitdaging genoemd worden en is een waardige aanvulling op de kalender van de Jeugdenduro 2015.

Zoals het er nu naar uitziet zal tijdens de Jeugdenduro in samenwerking met de KNMV en Husqvarna/KTM Nederland een cameraploeg aanwezig zijn.
Zij zullen deze dag flitsende opnamen maken van de wedstrijd voor een promo van de Jeugdenduro. Deze promo zal onder andere op de sociale media worden geplaatst zodat alle “snelle” jongens zelf kunnen zien hoe geweldig enduro rijden is. De doelstelling is natuurlijk om nieuwe aanwas, met name jonge crossers, enthousiast te maken voor de enduro sport.
KTM en Husqvarna zijn natuurlijk weer aanwezig met een aantal 125 cc motoren die gebruikt kunnen worden door nieuwe Jeugd enduro rijders.
Ook de bekende boog zal opgeblazen worden om een Grand Prix look te garanderen.

De Promotie Groep Dutch Enduro zal met het ONK enduro startpodium inclusief de reclame borden aanwezig zijn zodat alles weer de bekende professionele uitstraling heeft.
Mochten er nog deelnemers zijn die onbekend zijn met enduro rijden en zich afvragen hoe de begeleiding van de rijders ingevuld moet worden, zal er begeleiding aanwezig zijn. Rene Nijzing, zelf enduro rijder in hart en nieren en vader van een zoon die Jeugdenduro wedstrijden rijdt, zal een ieder die het wenst met raad en daad bijstaan op de assistentie punten.

Al met al zal het in Lelystad een prachtige wedstrijddag worden waar hopelijk nieuw talent enthousiast wordt voor de toekomst.