Zanderige overwinning voor Enduro Club Drenthe in Drenthe

ecd_havelteHet was weer even wennen na een lange zomerstop maar de rijders van de Enduro Club Drenthe hadden er weer zin in. De tweede helft van het ONK Enduro-seizoen ging van start en de week voorafgaand werden de condities van de motoren en lichamen druk besproken op de club App.
Op de dag zelf verschenen er negen wedstrijdrijders en zeven daglicentierijders aan de start. Een drukke boel voor een kleine club maar ja, het is dan ook de enige wedstrijd in ons eigen Drenthe. En wat zaten de weersomstandigheden goed mee, perfect weer om lekker te rijden.

Lucas Dolfing moest zijn eerste plaats in de ranglijst van de E1 verdedigen en deed dit netjes. De tien proeven gingen Lucas goed af en opnieuw behaalde hij de eerste plaats.

Bram Gonlag reed keurig zijn rondes maar in de laatste ronde  sloeg de vermoeidheid toe en deed Bram eventjes bodemonderzoek. Jammer genoeg voor Bram stond de fotograaf net op hetzelfde plekje en legde alles vast. Bram reed zichzelf naar een twaalfde plek in de EV40.

Sander Boer en Roelan ter Haar rijden in de N2. Sander is in topconditie en bewees dit door een tweede plaats te halen. Dat belooft nog wat voor de rest van het seizoen. Roelan had zich goed voorbereid door goed te trainen (lekker op een doordeweekse dag terwijl de rest aan het werk was maar daar hoor je ons niet meer over hoor Roelan J) en heeft plaats twintig behaald.

Maurits Enting reed in Havelte een afscheidstoer met zijn motor. Na een zestiende plaats behaald te hebben in de N3-klasse werd de motor bedankt voor bewezen diensten en op transport gezet. Kijken wat Maurits en zijn nieuwe motor volgende week kunnen waarmaken in Bergeijk.

In de NV 40 kwamen Erik Schutrups, Bert van Tongeren en Erwin Wolting uit. Erik ging lange tijd voorop maar halverwege de dag verloor hij iets tijd in proef zes en zeven waardoor Bert weer naar voren kwam en net een plaatsje hoger eindigde op plaats vijftien. Erwin heeft een nieuwe sport ontdekt, pirouettes draaien, maar behaalde ondanks dat toch een keurige vierde plaats.

Jaap Martens was blij dat het seizoen weer begonnen is. Hij had er zin in en vond het jammer dat er maar vier rondes waren. Hij had best nog wel een rondje willen doen op het mulle zand. Plaats twaalf is een nette prestatie.

Zoals gewoonlijk waren er meerdere rijders die daglicentie reden in Havelte. Het blijft toch trekken zo’n wedstrijd vlakbij. Rik de Vries, Gerard Steenbergen, Mark Thoms, Dennis Schans, Arnout de Jong, DirkJan Keijzer en JanHans Dolfing reden daglicentie. Ook deze mannen hadden graag nog een ronde gereden, hoewel de woorden ‘geradbraakt, gesloopt en uitgeteld’ ook voorbij kwamen. En dat niet alleen bij de daglicentierijders.

JanHans doet altijd goede zaken als hij rijdt en ook dit keer weer een mooie tweede plaats. Gerard kreeg in de laatste ronde wat problemen met het achterwiellager maar dat weerhield hem er niet van te eindigen op een vijfde plaats. Rik en Dennis deden stuivertje wisselen in de proeven. Dan weer had Rik een betere tijd, dan weer Dennis. Tot de vijfde proef waar ze beide bijna dezelfde tijd reden en Rik net een plaats hoger eindigde dan Dennis. Ons toekomstige lid Arnout reed voor het eerst een Endurowedstrijd en miste helaas de tijdcontrole in de laatste ronde, net als DirkJan. Jammer maar beide hebben wel lekker gereden. Mark had nooit verwacht dat hij überhaupt binnen de tijd zou kunnen rijden maar kiek an, plaats dertig en binnen de tijd!

De Enduro Club Drenthe is goed van start gegaan, Lucas en Erwin op een eerste plaats en Sander op een derde plaats in de totaalstand!
Mc Havelte bedankt voor de organisatie en tot volgend jaar!

 

De Enduro Club Drenthe wordt gesponsord door:

– Scholtmeijer benzine-en dieseltuning
– Installatiebedrijf Panjer
– Albert Speelman
– Autobedrijf Mulder
– Bakkerij ´t Aole Ambacht
– Bouwservice Oosting
– Bram Gonlag
– Dolfing machinistverhuur
– HEBO engineering
– Installatiebedrijf Steenbergen
– Jaap Eggens
– Maurits Enting, freelance diver
– Metaaldraaierij Dondorff
– NDMX parts
– RtH service
– Schildersbedrijf Hardenberg
– Schutrups Schoenen
– Tuincentrum en Hoveniersbedrijf de Zijtak
– VOF Bouwmeester