Grasdroger uit Abbekerk wint de NV 40 klasse

Frank Ligthart, rijdt naar de overwinning in de NV 40 klasse(foto:Dylan Bruin)Na een geweldige wedstrijd wist Frank Ligthart overtuigend de NV40 klasse te winnen. De compagnon van die “andere” grasdroger, zette vanaf de start goede solide tijden neer en de winst was dan ook dik verdiend. Voor deze ondernemer was het, na de snuffel stage van vorig seizoen, de eerste overwinning en dat smaakt naar meer, aldus Frank.  Tweede in deze mooie klasse werd team en streekgenoot Edwin Groen.

Maar,.. dit was niet het enige goede nieuws over het Noord-Hollandse Enduro leger. Een leger dat zich uitbreidt,  door de enthousiaste verhalen die worden verteld door de huidige deelnemers. Neem bijvoorbeeld Kris de Boer, vanuit de jeugd Enduro doorgegroeid naar de “gewone”  Enduro. Kris, kwam.. zag en overwon bij de klasse N1. Een hele goede prestatie voor de nog jonge Enduro rijder uit Callantsoog. En alsof dit nog niet genoeg is, we hebben nog een doorgroeier vanuit de jeugd Enduro. Enduro talent Michel Hoenson(winnaar Jeugd Enduro 2014) wist met 125 cc enorm goede tijden neer te zetten en het was dan ook geen verrassing dat ook Michel zijn klasse met een overwinning afsloot. De laatste beker die naar NH ging was voor onze nestor, Mart Jimmink. Die na, zoals hij zelf zei, een slechte wedstrijd de 2e plek opeiste bij de NV50. Het mooiste moment van de dag, voor Mart, was om de trouwe helpers van de Toerenteller-NH de teamkleding te overhandigen. Zoals iemand van de KNMV zei; “Jullie maken er wel wat van”. Al met al een vruchtbare dag voor alle betrokkenen. Niet alleen de gevestigde orde, ook nieuwkomers, zoals Simon & Sam Groot (vader en zoon) hebben een mooie prestatie neergezet. Voor de aller eerste keer zijn ze gestart in een echte Enduro en,…met een klein beetje tijdstraf J, volbracht, met een grote glimlach. En dit is waar het naar ons idee om gaat! Chapeau!

Dat het team “de Toerenteller NH-1 en NH-2” meedoen voor het NK zal dan ook geen verrassing zijn. Team 1 staat op 1 punt van de nummer 1. Het belooft daarom nog een spannende tweede helft van het seizoen te worden. En iedereen kijkt dat ook al uit naar de volgende wedstrijd. Zoals altijd sluiten we af om ook hier de organisatie en de sponsors te bedanken die dit allemaal mogelijk maken.