Lars Griekspoor tweede in zijn allereerste jeugdenduro in Bergeijk

lars_griekspoorLars Griekspoor van Team Griekspoor is in zijn allereerste jeugdenduro in Bergeijk op een tweede plaats geeindigd. Nadat hij in de beginfase even iets moest wennen, kwam hij na twee ronden in zijn ritme en wist snelle tijden op de klokken te zetten. Dit resulteerde uiteindelijk in een nette tweede plaats.
Lars ging in Bergeijk van start op een KTM 125cc enduromotor. Er moesten hier zes ronden van 16 kilometer gereden worden waarvan 6 kilometer proef was. De proef was hetzelfde als op de dag ervoor bij het lars_griekspoorONK Enduro het geval was.

Omdat de jeugdige rijders nog geen rijbewijs hebben, kan er niet over de weg gereden worden en zijn de mogelijkheden tot het uitzetten van een lang traject wat beperkter. Toch hebben de organisatoren er een mooie jeugdenduro van gemaakt!

Voor Lars was dit zijn eerste ervaring in de endurosport waardoor hij even larsbergeijk2015moest aftasten hoe alles in zijn werk gaat en hoe de snelheden liggen. Na twee ronden kwam hij goed in zijn ritme en kon hij qua rondetijden met de kopmannen mee. Na 3 uur rijden, tanken, snel wat eten en drinken en tijden optellen, eindigde Lars op een tweede plaats.

Lars vond het een geweldige ervaring die zeer zeker een vervolg gaat krijgen. Ook wil hij het iedereen aanraden om ook een keer mee te doen want dit is echt leuk.