De Toerenteller NH-1 sleept de dag overwinning binnen

ilse bergeijkMet dank aan het fantastische optreden van Christian Dignum, sleept “de Toerenteller NH-1” de dag- overwinning binnen. Nu is het een teamprestatie en heeft Christian het natuurlijk niet alleen gedaan, maar toch is het opmerkelijk dat juist Christian, die in de zware E3 klasse rijdt, de kastanjes uit het vuur wist te slepen voor het team. De 2e proef sloot hij zelfs af als snelste van het hele veld. Wat een fantastische prestatie is. Zoals Christian zelf later zou zeggen “een prachtige dag met schitterende proeven!”. Natuurlijk waren er meer klasbakken uit NH gekomen. Neem de Transport ondernemer Edwin Groen. Die zichzelf even een mooi verjaardags cadeau gaf door met een minimaal verschil de NV40 klasse te winnen. Het uiteindelijke verschil was 4 seconde wat na zo’n dag, minimaal genoemd mag worden. Wel moet even gezegd worden dat Edwin ruim 30 sec vast heeft gestaan.  Derde in de NV40 klasse werd, na wederom een goede wedstrijd gereden te hebben, de winnaar van Havelte, Frank Ligthart.

Rob Peetoom(Highlight Reclame) wist een 9e plek net binnen de top 10 te finishen. Net zoals Edwin, stond ook onze Nestor, Mart Jimmink(NV50) vast, die daardoor ruim een minuut verspeelde en uiteindelijk met een 4e plek de dag afsloot. Maar we hebben in deze klasse meer ijzers in het vuur. Autospuiter Ron Bruin werd 13e. Marcel Piek, die naar eigen zeggen ”een stevig dagje” achter de rug had, raakte niet uitgesproken over de geweldige proeven. De ooit, bijna met motorcross gestopte Piek, heeft al jaren zijn hart verpand aan de Enduro sport en sloot de dag af met een verdienstelijke 16e plek. Dat de naam Jimmink onlosmakelijk verbonden is met “een goed stukje Enduro rijden”, bewijst ook Jim Jimmink. De zoon van “de Nestor” heeft definitief afstand genomen van senior en had een “dijk van een wedstrijd” achter de rug. Tenminste dat kun je wel concluderen als je 6e wordt in de druk bezette N2 klasse. Op vaste waarde, Michel Hoenson, stond geen maat. Michel reed de hele A1 klasse op grote afstand. Rijdt de verbinding route niet harder dan 90 om het motortje te sparen maar als hij eenmaal in de proef zit,…. Maar wat de grootste winst van alles is dat we een “team” zijn, iedereen!. Een team met een gezamenlijk doel. Samen een mooie dag Enduro rijden, met een enorme ploeg fantastische mensen en laten we hierbij vooral Willem en zijn ploeg niet vergeten die ons verschrikkelijk goed verzorgen!

Dank aan de geweldige organisatie van Bergeijk en iedereen kijkt dan ook al uit naar de volgende wedstrijd.

Foto : Ilse Hoenson, zaterdag tijdens de Jeugd-Enduro. Ook bij de Jeugd Enduro is NH goed vertegenwoordigd(foto:enduro.nl)