Winst voor het WPM KTM Team in ONK Enduro in Vorden

ismovorden2015De vijfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Vorden was voor het WPM KTM Team opnieuw een hele succesvolle. Als team wisten ze het teamklassement te winnen maar ook individueel werden er door de rijders mooie resultaten behaald.

Er moesten drie ronden afgelegd worden met daarin drie mooie proeven. Er was een proef uitgezet in het bos en de andere twee liepen over een maisland. De rijders waren erg enthousiast over de uitgezette route en proeven en begon dan ook met veel plezier aan de dag.

Ismo ten Velde ging als de brandweer en begon als leider in de E1 klasse aan de laatste ronde. Helaas kwam hij in de bosproef hard ten val en verloor hierbij achttien seconden. Op de bouwland proef pakte hij er weer zeven terug en begon zo met een achterstand van 3,4 sec op Lucas Dolfing aan de laatste proef. In de eerste twee ronden was Ismo sneller dan Lucas in deze proef maar helaas was dit in deze laatste, beslissende proef niet het geval en werd hij met een achterstand van acht seconden tweede in de E1 klasse. In de scratch eindigde hij op een zesde plaats. Ismo baalt enorm van zijn fout in de zevende proef maar is wel heel tevreden over de snelheid die hij heeft laten zien.

Erwin Plekkenpol begon lichtelijk gespannen aan zijn thuiswedstrijd en dit zorgde ervoor dat hij zijn motor in de eerste proef tot twee keer toe stil remde. Ook in de tweede en derde proef liep het stroef in de eerste ronde waardoor hij niet uit kwam op top tijden. In de tweede ronde ging hij fanatieker en scherper van start in de bosproef. Dit pakte goed uit en zijn tijd waren dan ook super. Dit zorgde voor meer vertrouwen in de daaropvolgende proeven en deze liepen dan ook beter. In de derde ronde wist hij zijn tijd in de bosproef nogmaals te verbeteren en sloot de dag uiteindelijk af op een derde plaats in de E2 klasse. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staat Erwin op een tweede plaats en kijkt tegen een achterstand aan van slechts negen punten.

Robin Nijkamp had tijdens het rijden niet zo heel veel last meer van zijn zware valpartij van in Bergeijk. Wel speelde dit in zijn hoofd nog mee maar ondanks dit ging het rijden goed. Wel kwam hij nog iets tekort op de rijders voor hem en moest hij genoegen nemen met een vierde plaats in de E2 klasse.

Kay Hulshof had op donderdag de organisatie geholpen met het uitzetten van de route en had dan ook veel zin om aan de enduro te beginnen. Hij zat met Robin Nijkamp en Peter Lenselink in de minuut en het beloofde dan ook een mooie dag te gaan worden. In de lastige, technische bosproef was hij net niet scherp genoeg en dit zorgde voor een aantal kleine foutjes. De andere twee proeven verliepen beter en hier zette hij dan ook constante tijden neer. Kay sloot de dag af op een vijfde plaats in de E2 klasse en werd tiende in de scratch!

Met Nina Klink ging het rijden als vanouds in Vorden. Echter de eerste proef was erg technisch en hier had ze het moeilijk. Ook kwam ze hier in de eerste ronde even een keer ten val. De andere twee proeven lagen haar perfect en hier wist ze goede tijden neer te zetten. Ze finishte als veertiende in de sterk bezette E2 klasse en dit zorgde aan het einde van de dag voor een lach op het gezicht van de dame uit Raalte.

Mark Wassink had op voorhand heel veel zin in de enduro maar helaas ging het in de beginfase niet lekker. In de bosproef ging het in iedere ronde redelijk maar net niet hard genoeg. Van de andere kant heeft hij hier op de verraderlijke wortels en afgezaagde boomstronken niets meegemaakt en zette constante tijden neer. Na vier proeven kwam hij beter in zijn ritme en dit zorgde ervoor dat zijn tijden sneller werden. Opdat moment had de kopman al een behoorlijk gat weten te slaan die Mark niet dichtgereden kreeg. Hij eindigde uiteindelijk op een tweede plaats in de E3 klasse en werd derde in de scratch, iets wat hij in het begin van de dag niet had verwacht.

Peter Lenselink had in het vrije weekend lekker met zijn teammaten getraind bij de offroad rit in Albergen en stond op scherp voor Vorden. De eerste ronde verliep gelijk lekker en hij heeft hierin geen foutjes gemaakt. Dit goede ritme wist hij de rest van de dag in handen te houden en dit resulteerde in een mooie tweede plaats in de EV40 klasse.

Op zaterdag 7 november krijgt het Open Nederlands Kampioenschap Enduro haar vervolg in Zelhem! Eerst staat aankomend weekend de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro op het programma in Duitsland.

Kijk voor meer informatie op www.wpmteam.nl