Enduro rijders veroveren de “Gerrit Zijm” bokaal

texel_winnaars_ronaldtimmer fotografieDe “Gerrit Zijm”, het jaarlijks terugkerende spektakel stuk van de crossclub (MAB) Texel. Bestaat uit: een 50 cc-klasse, een bromfiets-klasse en een 1,5 uur durende cross voor de 85 cc-klasse. Maar,… voor de 125 cc en hoger uit een 4 uur! durend cross/enduro spektakel. Voor deze 4 uur durende uitputtingsslag hadden zich maar liefst 62 teams ingeschreven. Wetende dat een team uit minimaal 2 en (dit jaar) maximaal uit 7 teamleden bestond (Team Adams). Op een baan van ruim 4 kilometer.., aangelegd op en rond de crossbaan werd de strijd gestreden. Dat hier de bikkels naar boven komen drijven (soms letterlijk, men moet nl door een sloot en dat gaat niet altijd vanzelf) mag dan ook geen toeval zijn.

Het leek een “straight flush” te worden voor het team, bestaande uit enduro crack (daar is ie weer) Michel Hoenson, zijn trouwe maat Mike Gijsbertsen en Jantinus Melman (de manlijke stripper). De crossers waren met meer dan 4 minuten voorsprong (na 3 uur wedstrijd) op weg naar de overwinning. De voorsprong was zelfs zo riant dat de sloot niet meer werd doorwaad maar de langere bypass werd genomen. Je moet de spullen tenslotte thuisbrengen. Echter, het blijft een mechanische sport. Dit ondervond Mike. Zijn motor gaf de geest (natuurlijk ergens achter in de baan) en Mike kon lopend de transponder naar Jantinus brengen. Echter…. Mike ging niet over de lus.

Ronde kwijt en… de mannen van staal, iets minder explosief maar o’zo gevaarlijk, pakten de kop. Frank Ligthart(NV40) en Christian Dignum(E3) reden een zeer solide wedstrijd en maakte, op een duik van Christian na, weinig tot geen fouten. Dit betaalde zich uiteindelijk uit. De cup met de grote oren ging mee naar huis. Een fantastisch resultaat! Zeker geen geflatteerde overwinning. Dit blijkt ook uit het feit dat het team wat 3e werd, bestond uit: de Nederlands kampioen MX2-2015 Tom Meijer, Brian Mink en Danny van Remmerden.

Een zeer geslaagd evenement. Prachtig weer en een mooie wedstrijd. Alle complimenten gaan dan ook naar de strakke organisatie van de motorclub MAB. Een club die met hard werken, fantastische vrijwilligers een evenement neerzet die uniek te noemen is. En we gaan er dan ook vanuit dat de meeste gezegd hebben: “Tot volgend jaar” bij de 69e “Gerrit Zijm” bokaal.

Foto: De winnaars van de 68e Gerrit Zijm bokaal. Frank Ligthart en Christian Dignum. foto: www.ronaldtimmer.com