Nina Klink op het podium in de finale van het EK Enduro in Duitsland

nina_duitsland2015Nina Klink van het WPM KTM Team heeft de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in het Duitse Rudersdorf af weten te sluiten met een podiumplaats. Nina wist op beide dagen als vierde binnen te komen en met deze resultaten eindigde ze op een knappe derde plaats in het eindklassement. Ook Ismo ten Velde en Robin Nijkamp wisten het kampioenschap op positieve wijze af te sluiten.

Het weekend begon op vrijdagavond met een proloog. De tijd die hier door de rijders werd neergezet, werd opgeteld bij de tijd van de eerste dag. De supertest was mooi met veel hindernissen erin. Nina was voor aanvang van de test behoorlijk zenuwachtig omdat je hier op de moeilijke obstakels meer kunt verliezen dan winnen. Toch ging het rijden erg goed. Wel kwam ze tot twee keer toe ten val op een obstakel. Dit kostte haar tijd waardoor ze de supertest afsloot op een zesde plaats in haar klasse. Ismo en Robin wisten de supertest op positieve wijze af te sluiten en konden zo met een goed gevoel aan de eerste dag beginnen.

Voor aanvang van de eerste dag werd bekend gemaakt dat de dames twee ronden zouden rijden in plaats van drie ronden. Dit was in verband met de technische route en de korte tijden. Nina was opnieuw behoorlijk gespannen omdat 1 van de proeven erg moeilijk was met verschillende steile hellingen erin. Daarnaast zaten er ook een aantal steile hellingen op de route waar marshalls klaar stonden om de rijders te helpen om boven te komen. Gelukkig verliep het allemaal beter dan verwacht en zakte de spanning na de eerste ronde af. Gedurende de dag heeft Nina weinig fouten gemaakt en kwam tevreden op een vierde plaats binnen.

Op de tweede dag waren de routetijden korter gezet. Dit betekende dat er op verschillende tijdcontroles gewoon doorgereden moest worden omdat de tijden hierdoor erg krap kwamen te staan. Omdat ze in de eerste ronde vast kwam te staan in een klim, verloor ze een dikke minuut. Dit zorgde ervoor dat het een race tegen de klok werd. Gelukkig kwam ze precies op tijd binnen waardoor ze kon tanken en weer door moest rijden. Ze moest de hele dag aan blijven zetten waardoor het een pittige dag werd. Ondanks dat ze wel een aantal keren ten val is gekomen, probeerde ze toch zoveel mogelijk op safe te rijden. In het midden van de wedstrijd kreeg ze door dat de andere meiden allemaal al strafminuten hadden gepakt omdat ze te laat waren. Wanneer ze de wedstrijd netjes wist uit te rijden op een vierde plaats, betekende dit een derde plaats in het eindklassement. Na een dag waarin ze heeft moeten knokken voor alles wat ze waard was, mocht ze plaats nemen op een derde plaats op het podium. In de eindstand om het Europees Kampioenschap is ze op een vierde plaats geeindigd, met een achterstand van slechts drie punten op de derde dame.

ismo_duitsland2015Ismo begon rustig aan de eerste dag en probeerde een goed ritme te pakken. Echter in de vierde proef kwam hij ten val waarbij hij in aanraking kwam met een boom. Dit had tot gevolg dat zijn uitlaat plat raakte waardoor deze op de controle vervangen moest worden. Dit zorgde voor weinig problemen zodat Ismo zijn weg met het volle vermogen van zijn KTM verder kon zetten en de dag af kon sluiten op een achtste plaats in de E1 klasse. Op de tweede dag ging het gelijk vanaf het begin al een stuk beter. Zonder valpartijen wist hij de dag af te sluiten op een nette zevende plaats in de E1 klasse.

robin_duitsland2015Robin begon wat stijfjes aan de eerste dag maar kwam naarmate de dag vorderde beter in zijn ritme. In de twee enduroproeven en de crossproef ging hij er voor om zo scherp mogelijke tijden neer te zetten en kwam uit op een elfde plaats in de E2 klasse. Op de tweede dag ging het beter met Robin en wist hij goede tijden op de klokken te zetten. Dit resulteerde in een mooie zesde plaats in de E2 klasse.

De wedstrijd in het Duitse Rudersdorf was de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro. Aankomende zaterdag staat er voor het WPM KTM Team weer een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro op het programma in Zelhem.

Kijk voor meer informatie op www.wpmteam.nl