Bas Klein Haneveld maakt het beste van moeilijke ONK Enduro in Zelhem

baszelhem2015Bas Klein Haneveld van het Beta SuperB team heeft van een moeilijke wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Zelhem toch het beste weten te maken door op een derde plaats te eindigen. Hiermee heeft hij zijn voorsprong in het klassement weten te verstevigen.

Op vrijdag besteedde Bas veel tijd aan het bekijken van de proeven. De club had drie proeven uitgezet met allemaal hele krappe bochten erin. Dit was niet altijd even makkelijk omdat twee van de drie proeven twee keer per ronde gereden moesten worden en meetelden als 1 proeftijd. Dit had als nadeel dat je altijd wel iemand achterop kwam. In de krappe bochten en soms single track bosjes is het dan lastig om in te halen waardoor er tijd verloren gaat.

Bas kende een moeilijke dag in Zelhem. Gelijk vanaf het begin af aan merkte hij dat hij er niet scherp op zat. Toch wist hij er met een verschil van 1 minuut en 20 seconden op de tweede man nog een derde plaats uit te halen en hiermee heeft hij zijn voorsprong in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro verder uit weten te bouwen.

Met nog vier wedstrijden te gaan staat Bas elf punten voor op de tweede man in de tussenstand. Aankomende zaterdag gaat het kampioenschap verder in Hellendoorn.