Bas Klein Haneveld blijft constant scoren in het ONK Enduro

bashellendoorn2015Bas Klein Haneveld van het Beta SuperB Team heeft tijdens de zevende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn constant gescoord. Hij begon iets te voorzichtig maar herstelde zich goed naarmate de dag vorderde en wist op een derde plaats te finishen in de E2 klasse.

Zoals bij alle endurowedstrijden was Bas op vrijdag aanwezig om de proeven grondig te verkennen. De organisatie had drie mooie proeven uitgezet. De eerste proef was de dauwpop proef. Deze liep door het bos met mooi kort werk, maar ook diepe knippen op snelle paden. De tweede proef was in de zandkuil. Ook deze proef was erg gevarieerd met mooie klimmetjes in de kuil tot hele snelle paden met veel boomwortels tot kruip/sluipwerk. De derde proef was uitgezet op een bouwland met een stuk bos eraan.

Tijdens de eerste ronde merkte Bas dat hij te voorzichtig was begonnen met rijden. Dit zorgde ervoor dat hij in deze ronde gelijk al tijd liet liggen op de concurrentie. In de daaropvolgende ronden wist hij zich telkens te versnellen en ging het rijden lekker. Bas wist de dag af te sluiten op een derde plaats en hiermee deed hij opnieuw goede zaken in de strijd om de titel.

Met nog drie wedstrijden te gaan staat hij dertien punten voor op de tweede man in de tussenstand. Aanstaande zaterdag gaat het kampioenschap verder in Harfsen.

Fotocredits: John Lenders