Noord-Holland: Het is in Hellendoorn….

Kris de Boer(links), klaar om de mooie proeven van Hellendoorn op te zoekenWaar hebben ze in Nederland nou zo’n mooie plek waar je een enduro-proef kan verrijden. Ze hebben het hier, in Hellendoorn. Voor de 49e keer werd door de vereniging MCNH een enduro georganiseerd. En ook nu weer in de, voor velen, bekende kuil. Een werkelijk prachtige  omgeving waar je zomaar doorheen mag rijden als enduro-rijder. Het is elke keer weer een openbaring als je voor de eerste keer bij de kuil aankomt. Zowel voor de rijders als voor toeschouwers. Maar ook de 2 andere proeven waren voor de liefhebber om van te smullen. De eerste, een bosproef, met beste gaten en de 3e proef, een maisplak met een paar stukjes bos ertussen. Heerlijke proeven!

Ook nu weer was de delegatie Noord-Hollanders groot te noemen. Weliswaar zonder Rob Peetoom(NV40) omdat er soms gewerkt moet worden, maar wederom met een nieuw talent (Jasper van der Weijden) die bij de DL zijn eerste enduro heeft volbracht met een mooie 26e plek.

Christian Dignum(E3) weet zich tussen de grote mannen steeds beter staande te houden en natuurlijk zit er nog wel een gaatje tussen Mark/Hans en Christian. Maar Christian wordt stabieler in zijn uitslagen en we kunnen langzaam concluderen dat hij hard bezig is om een “echte” te worden. Wie daar (een echte worden) ook mee bezig is, is de “kannibaal uit het Noorden”. Nadat er vorige week nogal een gedoetje was, werd de wedstrijd nu gelukkig weer volledig op de proeven uitgevochten. We hebben het hier natuurlijk over de snelle Noord Hollander, Michel Hoenson. Wederom was Michel ver uit de snelste in de A1. Met een respectabele voorsprong van 9 minuten op de nummer 2.

Bij de N1 klasse zien we Kris de Boer elke week zijn Gebben Yamaha de sporen geven. Wat ook deze week resulteerde in een 1e plek. Kris leert heel snel de fijne kneepjes van het “enduro-spelletje” en dat betaalt zich uit in goede resultaten. In de N2 klasse kan je echt spreken over “spannend”. Jim(Jimmink) trok dit keer aan het kortste einde en werd uiteindelijk 8e(knap natuurlijk), maar 22 seconden sneller en je bent 4e. En dat na ruim 1 uur en 15 minuten proef. Prachtig!

De Nestor had na de wedstrijd nog altijd pret voor 10De Noord-Hollandse klasse, de NV40. Die werd dit keer, tot zijn eigen verrassing, gewonnen door Edwin Groen. Ook in deze klasse is het spannend. De kemphanen geven elkaar niet heel veel ruimte om een klein uitglijertje te maken. Een foutje wordt direct afgestraft met als gevolg dat je zomaar een plekje naar achter schuift. Frank Ligthart, die in de 3e ronde zijn snelste tijden reed,  werd evenals de vorige wedstrijd in Zelhem, 4e. De Nestor had, in de NV 50 klasse, “een mooie dag” en werd 5e op de huid gezeten door Ron Bruin, die op een 7e plek eindigde. Marcel Piek eindigde de dag met de 15e plaats.

Bij de dag-licenties, die een ronde minder rijden, wordt ook gewoon een partijtje gas gegeven. Als je dan in je eerste enduro, zoals Jasper, 26e wordt of zoals Robin Groeneweg, 11e wordt, dan kan je tevreden huiswaarts gaan. Mede dankzij de fantastische organisatie en de prachtige proeven en route kunnen we rustig afsluiten met “Tot de 50e heuvelrit van Hellendoorn”.