Weer eens lekker gereden in de enduro en op naar een mooi weekend Scheveningen!

vogels_harfsenWat er al verwacht was, is inderdaad het geval. De voertuigen zijn ingeleverd en de rust is weer terug. Niet alleen in huize Vogels, maar ook in het hoofd van Vogels:-) Het koppie was er weer volledig bij tijdens de enduro wedstrijd in Harfsen.

Enduro Harfsen.. Er was in de week voor de wedstrijd nog een overleg geweest of de wedstrijd wel door kon gaan. Het weer was zo slecht geweest dat het noodzakelijk was om kritisch te kijken.
Als de grond te nat is, wordt er te veel kapot gereden en zijn de landeigenaren misschien volgende keer niet meer bereid om hun land ter beschikking te stellen. Heel begrijpelijk ook gewoon.

Hans was daarom verbaasd over de staat van het parcours. “Het was onderweg helemaal niet te nat. De route was knap uitgezet door de organisatie. Die snappen het echt hoor, daar bij de HAMAC. Die hebben goed gekeken waar wel en waar niet gereden kon worden”.

“Die snappen het echt hoor, daar bij de HAMAC!”

Hans kon de klasse weer winnen en heeft netjes en heel fijn gereden. Voor hem is het ook een hele geruststelling dat hij zijn concentratie weer op 100% kan zetten voor de wedstrijd. Nu was het een kwestie van lekker rijden, focus en niet te veel risico nemen. Zo vlak voor de Dakar is dat niet zo slim.

De winst in de scratch kon Hans niet pakken. Het overall klassement ging naar Wesley Pittens. Het ziet er naar uit dat Wesley zijn draai goed heeft gevonden in het enduro spel en hij gaat heel heel goed! Hans weet heel goed dat het voor hem een hele kluif gaat worden om die voor te blijven. Het is gewoon een stuk lastiger ineens. Voorheen was hij de jonge hond die zich over niets anders dan motorrijden zorgen hoefde te maken. Nu is er ineens veel meer. Huize Vogels met een klein prinsesje, full time werken en Le Dakar.. Om dan compleet het vizier op de winst van ook nog eens de scratch te richten zou betekenen dat er wellicht onnodige risico’s genomen moeten worden.

De Brabander gaat richting de 9e enduro titel.. Binnenkort weten we het..

Red Bull Knock Out

Met de uitnodiging op zak en een mooi plaatsje op de boulevard van Scheveningen heeft Hans er zin in. De Red Bull Knock Out is de vorige edities in 2006, 2007 en 2008 ook een heel spektakel geweest. Dat gaat het nu ook echt wel weer worden. De voorbereidingen zijn op het strand al in volle gang en ook aan de motoren wordt flink gesleuteld. De nodige aanpassingen worden gemaakt en het lijstje met zaken die mee moeten wordt elke dag aangevuld. Extra wielen, filters, remblokken en koppeling is maar een klein greepje uit de lijst. Met startnummer 8 mag Hans aan het hek gaan staan van meteen de eerste heat op zaterdaochtend. Om 09.00 uur gaan ze van start. Zondag is de halve finale om 13.00 uur en de finale om 14.45. Via facebook zijn er live updates. En wie er zelf gaat kijken is uiteraard van harte welkom voor een kletspraatje. De boulevard en dus ook de VIP-paddock richting de haven zijn toegankelijk voor het publiek.