Seizoen Jeugd enduro Jorn Zoetekouw

2015pb12Jorn1Jorn sluit ook de laatste jeugd-enduro in Oirschot op eerste plaats af
Afgelopen zaterdag vond in Oirschot de laatste ONK jeugd-enduro plaats. Voor Jorn nog de laatste hoop om zijn opgelopen dis-qualifying in Bergeijk recht gezet te zien worden. Er zijn namelijk geen schrap resultaten in dit kampioenschap en dit hield in dat zijn concurrent ook zou moeten uitvallen. Voldoende spanning bij iedereen want het spel is pas gespeeld nadat de geblokte vlag gezwaaid is. Jorn wist de proeven in Oirschot wel eenvoudig  met 40 sec voorsprong te winnen maar dit leverde hem niet voldoende punten op.

We kijken terug op een super mooi Enduro seizoen  met veel plezier en leermomenten. Keer op keer zijn de wedstrijden super georganiseerd door de KNMV en de desbetreffende clubs. Een dikke pluim voor alle mensen die hun nek uitsteken om deze tak van sport voor de jeugd mogelijk te maken. Jorn heeft in deze endurance vorm van crossen heel veel plezier teruggevonden.

1e ONK Westerbork

Met zeg maar gerust een hele slechte voorbereiding gedurende de winterperiode begonnen we aan de eerste Enduro in Westerbork. Jorn had slechts twee maal kunnen trainen voorafgaand aan het weekend. Papa 2x geopereerd aan rug en hele winter herstellende geweest. Gaande weg de dag zag je Jorn zijn tijden verbeteren en in de laatste sessie schade beperkt naar 3 sec. verschil op de snelste man.

Totaal dag-uitslag: 3e

2e ONK Bornebroek

Nu met meer trainingsuren naar Bornebroek. Het rijden gaat nu veel beter en Jorn gaat als een speer op beide proeven en weet dan ook met 50sec voorsprong op een 1e plaats te eindigen

Totaal dag-uitslag: 1e

3e ONK Eersel

2015pb12Jorn2Zomerstop achter de rug. In augustus weer eerste keer enduro. Prachtige baan uitgezet met echte enduro stukken en een loodzware crossbaan als onderdelen voor de tijdproeven. Jorn is niet in het voordeel met zijn 125cc tweetakt ten opzichte van de 250cc viertakten. Toch weet hij met 40sec voorsprong de grootste beker naar huis mee te nemen.

Totaal dag-uitslag: 1e

4e ONK Lelystad

Op de dag van het evenement wordt de wedstrijd vanwege slechte weersomstandigheden afgelast. Er wordt meteen dezelfde dag gemeld dat 2015pb12Jorn3de wedstrijd een week later ingehaald zal worden. Deze dag wordt uiteindelijk een vreemde maar wel zeer leerzame dag. Wist Jorn alle voorgaande wedstrijden met een totaal verschil van zo’n 40sec te winnen moest hij nu na de eerste proef op de maisplak meteen een achterstand van 20sec incasseren. En dat terwijl hij super goed gereden had en niet gevallen was? Gaande weg leerde ik, en velen met mij, de maisplak kennen en na de 4e keer de proef gereden te hebben wist ik wel de snelste tijden te noteren. Dit was echter niet voldoende om de dag winnend af te sluiten en moest ik genoegen nemen met een 2e plaats.  Met een bittere nasmaak en een heel slecht gevoel terug naar huis.

Totaal dag-uitslag: 2e

5e ONK Eindhoven

Met de teleurstelling van Lelystad  nog in het achterhoofd op naar Eindhoven om mijn kampioenschap verder veilig te gaan stellen. Althans dat was de bedoeling. We kwamen namelijk met onze bus niet verder dan het talud  in Haps op de snelweg A73. Daar stak plotseling een VW Caddy van de TNT de weg over. Om deze auto niet frontaal te raken moest er met 80km per uur worden uitgeweken en kwamen we zo’n 5 meter lager onder aan het talud tot stilstand. Wonder boven wonder is de bus niet omgevallen en konden we alle spullen eruit halen en dankzij Chris Jordans met een geleende bus toch nog naar Eindhoven. Jorn had toen dus al 10x talud op en neer gesjouwd om alle spullen inclusief motor naar boven te krijgen. Op het nippertje in Eindhoven aangekomen. Mama achtergebleven om de bus met twee takelwagens uit zijn benaderde positie te bevrijden. Proeven verkennen was amper tijd maar Jorn had maar een missie, ik ben de snelste en ik word ook dit seizoen weer kampioen. Dit gaat hem ook lukken want hij wint deze dag ook echt weer als snelste met 30sec voorsprong.

Totaal dag-uitslag: 1e

 6e ONKBergeijk

Eigen bus inmiddels weer netjes gemaakt en met veel zin van start. Zaterdag hebben de grote enduro mannen de proeven al mogen verrijden. De jeugd mocht nu hun snelste tijden laten zien. De baan ligt Jorn heel goed en rijdt subliem. Hij verliest wel in de eerste proef 5sec door een valpartijtje maar dit weet hij in de 2e, 3e en 4e proef weer gemakkelijk recht te zetten. Hij gaat met 4 sec voorsprong de laatste proef in. Deze proef verliep super echter met nog zo’n 1,5 minuut te rijden valt zijn motor stil. Hij krijgt hem met geen mogelijkheid meer aangetrapt. Als een gek gaat hij duwen en zo legt hij de resterende proef alsnog af en weet hij samen met zijn motor over de finish te komen. De wedstrijdleiding heeft echter geconstateerd dat hij een stukje van de baan heeft afgestoken en dat hij dus uit de dag uitslag verwijderd zal worden. Geen punten, dus weg kans op kampioenschap.

Totaal dag-uitslag: DQ

7e ONK Oirschot

Voor deze wedstrijd heeft Jorn alleen maar kans op de dagzege. Om kampioen te worden moet de koploper uitvallen en Jorn 3e worden. Dit laatste zal wel lukken maar dat andere heb je niet in de hand en gun je ook niemand toe. Sportiviteit en eerlijkheid zijn kenmerken die veel mensen in 2015pb12Jorn4Jorn zijn lange cross carrière herkennen. Dit willen we ook graag zou houden dus zal Jorn gaan voor een eerlijk verdiende eerste plek. De proeven zijn echt fantastisch en Jorn geniet met volle teugen. Jorn was niet altijd de snelste maar wel geleerd om door beheersing en controle houden op de motor te blijven zitten. Proeven zijn zeer zwaar en zijn JTX-KTM 125cc tweetakt draait volle toeren. Een klein schuivertje in de laatste proef maakt het nog spannend maar uiteindelijk ook deze dag de nummer 1 en dus opnieuw de snelste man van het hele veld. Keurig zijn koppie erbij gehouden en gestreden voor wat hij waard was.  Nu ook weer geleerd in de enduro telt meer dan alleen de snelheid. Tactiek en strategie en een portie geluk zijn ook van essentieel belang. Op naar de huldiging van 13 december voor een welverdiende 2e plaats in het kampioenschap.

www.jornzoetekouw.nl

We willen bij deze de KNMV enduro organisatoren en verder iedereen hartelijk bedanken die Jorn dit Enduro seizoen hebben gesteund:

 • JTX Racing
 • Splash Design (Toine van Dijk)
 • Wim Martens Logistics
 • 24hSeries.com
 • eeXparc Wanroy
 • Jordans.nl
 • Vue-Advies
 • Bart Nelissen Traingen
 • ESP Fysio Gennep
 • Collabor
 • Ronald Hoenselaar (KTM)