Robert van Pelt solide in kampioensrit te Eindhoven

Van_Pelt_EindhovenRobert van Pelt heeft solide gepresteerd tijdens de kampioensrit in Eindhoven. De laatste enduro wordt traditioneel over twee dagen verreden. De route, voornamelijk over de zware tankbanen van het leger, was door de regen behoorlijk nat en bleek één van de zwaarderen van het seizoen.

De wedstrijd bestond uit een route van 70 kilometer die in totaal acht keer moest worden verreden met daarin per ronde drie proeven. Robert ging gemotiveerd maar zeker van start. Het is de laatste krachtmeting voor Dakar en de Ridderkerker wilde koste wat het kost op de motor blijven zitten en geen blessures oplopen. De proeven waren op zaterdag goed te doen en wist constant bij de top-10 overall te presteren met een uitschieter op P4 in zijn klasse. Gedurende de avond van zaterdag op zondag begon het steeds harder te regenen, waardoor Robert wist dat het een zware afsluitende dag ging worden. Na de eerste ronde bleek dat de proeven vol met water stonden en al snel werd door de organisatie besloten dat elke klasse een ronde minder moest rijden.

 

Opnieuw begon Robert solide aan de proeven en wist geen fouten te maken. Zo perste hij in de allerlaatste proef van het seizoen er nog een negende tijd uit overall en wist hiermee totaal, ondanks drie strafminuten wegens een fout met het verwisselen van de remblokken, een elfde plaats in de klasse E2 te behalen.

” Ik voel me zo ontzettend goed. Alle voorbereidingen gedurende het jaar heb ik mooi afgewerkt en ben heel. Dat is voor nu het allerbelangrijkst. De enduro’s zijn een goede voorbereiding door de lange dagen die we hier maken. Het weekend was goed, ik heb geen fouten gemaakt en heb ondanks alle regen goed door kunnen rijden. Modder is niet helemaal mijn ding omdat ik hiervoor te korte benen heb in de sporen en aangezien ik vaak agressief rij heb ik die wel nodig. Gelukkig hebben we in Dakar niet zoveel diepe watersporen, haha.”